Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ozola: Iespējamais atbalsta kritums JKP saistāms ar vēlo jaunā saraksta līdera pieteikšanu (9)

Foto: Sintija Zandersone/LETA

Iespējamais atbalsta kritums Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) saistāms ar vēlo jaunā saraksta līdera pieteikšanu, šādu viedokli pauda JKP Rīgas mēra amata kandidāte Linda Ozola.

Politiķe akcentēja, ka vēlētāju aktivitāte ir bijusi ļoti zema, pieļaujot, ka tam varētu būt vairāki iemesli, tostarp cilvēku neuzticība politiskajai varai.

"Pieļauju, ka cilvēki ir vīlušies un nav jutušies uzklausīti iepriekšējās domes laikā. Tad noteikti daļa vēlētāju ir vīlusies politiskajās partijās - "Saskaņai" vadītājs aizmuka uz Briseli," sacīja Ozola, izsakot pateicību ikvienam cilvēkam, kas aizgāja uz vēlēšanām un nobalsoja par JKP.

Vērtējot to, kāpēc sarucis atbalsts JKP, Ozola pieļāva, ka, iespējams, tas saistīts ar to, ka JKP relatīvi vēlu iepazīstināja ar pirmo numuru, ņemot vērā, ka citas partijas kampaņu sāka vēl agrā pavasarī.

Ozola skaidroja, ka, tiekot ievēlētiem Rīgas domē, JKP būs aktīva un runās ar visām "valstiski domājošajām partijām". Savukārt par to, vai partija varētu apstrīdēt vēlēšanu rezultātus saistībā ar aptuveni 300 neapzīmogotām aploksnēm, partija varētu lemt vēlāk, kad tiks saņemti vēlēšanu rezultāti.

Kā ziņots, jaunajā Rīgas domes sasaukumā ārkārtas vēlēšanu rezultātā varētu iekļūt pat astoņi partiju un to apvienību saraksti, liecina aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un Rīgas Stradiņa universitātes ar pētījumu aģentūras SKDS atbalstu veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu