Rīgā sāk būvēt Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojumu (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai samazinātu sastrēgumus, iebraucot Rīgā no Vidzemes puses, šogad sāks Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma izbūvi. To paredzēts pabeigt 2008. gada vasarā. Šobrīd jau sākta remontdarbu zonas sagatavošana.

Katru dienu šo krustojumu šķērso vidēji 30 000 automašīnu. Iebraucot Rīgā un izbraucot no pilsētas, veidojas lieli sastrēgumi. Vieniem jāgaida, kamēr citi veic kreiso pagriezienu no Brīvības gatves uz Juglas ielu.

Lai viena transporta plūsma netraucētu otru, Brīvības gatves līmenis tiks paaugstināts, bet pagrieziens uz Juglas ielu tiks izbūvēts tunelī zem galvenās ielas. Taps pilnīgi jauns Juglas ielas posms no Pāles ielas līdz Brīvības gatvei, kā arī būs jaunas uzbrauktuves un nobrauktuves, arī vairāki gājēju un velosipēdistu tuneļi brauktuvju šķērsošanai. Būvdarbu laikā Brīvības gatvē tiks izbūvēta arī papildu sabiedriskā transporta josla no Silciema ielas līdz Juglas ielai. Plānots, ka divu līmeņu šķērsojuma izbūves rezultātā satiksmes caurlaides spējas šajā satiksmes mezglā palielināsies 3 reizes.

Paredzēts, ka būvdarbu laikā satiksme tiks nodrošināta pa 2 braukšanas joslām katrā virzienā tāpat kā līdz šim, nesamazinot krustojuma caurlaides spējas. Braukšanas joslu izkārtojums būvniecības laikā var mainīties atbilstīgi veicamo darbu profilam, tāpēc autovadītājiem jābūt maksimāli uzmanīgiem, sekojot gan izvietotajām ceļa zīmēm, gan ielu horizontālajam marķējumam.

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu