Gar valsts austrumu robežu uzbūvēts 3 km garš žogs; ierīkota 13 km gara robežas josla

TVNET
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veicot Latvijas austrumu robežas labiekārtošanu, gar Krieviju uzbūvēts trīs kilometrus garš žogs, kā arī ierīkota 13 kilometrus gara robežas josla, portālam TVNET pastāstīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Viņa skaidroja, ka Valsts robežas joslas (12 metri plata josla no valsts robežas) infrastruktūras izbūve aptver visu Latvijas un Krievijas valsts robežu un plānota atbilstoši Valsts robežsardzes darbības specifikai, vērtējot pārkāpumu iespējamību.

Projekts sevī ietver: koka konstrukcijas laipas, tai skaitā laipas uz polimērmateriāla pontoniem (pārmitrinātos un pārplūstošos apvidos); patruļtakas ierīkošanu apvidos, kas nav pārmitrināti; caurtekas vietējās nozīmes grāvjiem un lielākām ūdens tecēm; stiepļu žogu izbūvi noteiktos robežas posmos, vērtējot pārkāpumu iespējamību; pēdu kontroles joslu.

Vērtējot pārkāpumu iespējamību, Valsts noteiktajos robežas posmos paredzēta stiepļu žoga izbūve. Gar Krievijas robežu žoga kopējais garums paredzēts 91 kilometrs.

Darbu kopējās izmaksas ir 17 494 554 eiro, un tos plānots pabeigt līdz 2019.gada 31.decembrim.

Uz Latvijas austrumu robežas 2015.gadā tika aizturēts rekordliels nelikumīgo zaļās robežas pārkāpēju skaits – 476, kas ir trīs reizes vairāk salīdzinājumā ar 2014.gadu. Uz Latvijas – Krievijas robežas aizturēti 301 robežpārkāpējs, no kuriem 226 bija no Vjetnamas, 20 no Afganistānas, 18 no Krievijas, 11 no Irākas, 7 no Indijas, 6 no Pakistānas, 5 no Sīrijas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu