Valsts kanceleja darbiniekiem izsniegs dāvanu kartes Ls 120 vērtībā (121)

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kanceleja saviem darbiniekiem gada nogalē nolēmusi izsniegt dāvanu kartes 120 latu vērtībā, kopumā iztērējot gandrīz 20 000 latu, apstiprināja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile. Gada nogalē Valsts kancelejas vadība nolēmusi pateikties darbiniekiem par paveikto 2007.gadā, prēmiju vietā piešķirot dāvanu kartes minimālās algas apmērā.

Tiek uzsvērts, ka līdzekļi netiks ņemti no nodokļu maksātāju naudas, bet gan no Valsts kancelejas ieņēmumiem no ES projekta realizēšanas.

Dāvanu karšu finansējuma avots ir Valsts kancelejas pašu ieņēmumi, kas nopelnīti, realizējot konkursa kārtā iegūtu starptautisku sadarbības projektu Rumānijas valdības kapacitātes stiprināšanā politikas koordinācijā un lēmumu pieņemšanā. Tātad tas ir finansējums no Eiropas Savienības projekta menedžmenta izmaksām, nevis nodokļu maksātāju nauda. Projekta menedžmenta izmaksas ir atalgojuma, uzturēšanas, mācību u.c. izdevumu segšanai, kuras izpildinstitūcija var izlietot pēc savām vajadzībām un ieskatiem, skaidroja Aile.

Ziemassvētkos dāvanu kartes 120 latu vērtībā saņems visi 160 Valsts kancelejas un Ministru prezidenta biroja darbinieki. Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) no savas dāvanu kartes gan esot atteicies.

Dāvanu "e-karti" būs iespējams tērēt lielākajos tirdzniecības centros "Alfa", "Dole", "Galerija centrs", "Mols" un "Origo".

Informācija par iespējamu dāvanu karšu pirkšanu aģentūras LETA rīcībā bija jau iepriekš, tomēr Aile iepriekš neapstiprināja šādu dāvanu karšu pirkšanu un uzsvēra, ka dāvanu kartes darbiniekiem līdz šim nav pirktas. Aile solīja noskaidrot papildu informāciju, un pēc zināma laika Valsts kanceleja izplatīja oficiālu paziņojumu medijiem.

Demisionējušā premjera Aigara Kalvīša (TP) biroja vadītājs Jānis Dzanuškāns iepriekš sacīja, ka birojs nav informēts par šādu dāvanu karšu pirkšanu un, ja tā patiešām notiks, visi premjera biroja darbinieki no tām attieksies, jo tas nesaskanot ar Kalvīša valdības iepriekš sākto taupības politiku.

Kalvītis jau pēc novembra beigās rīkotās Valsts kancelejas balles pieprasīja kancelejas paskaidrojumus par tās rīkošanas mērķiem un kopējiem izdevumiem.

Kā norādīja Dzanuškāns, savā paskaidrojumā Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane uzsvērusi: pasākums rīkots darbinieku stimulēšanai un citi pasākumi darbinieku materiālai stimulēšanai šogad nav paredzēti.

Pēc Dzanuškāna teiktā, Kalvītis noteikti prasīs Veismanei paskaidrojumus par šādu iespējamu dāvanu karšu pirkšanu un tās iemesliem. Šis neilgā laika posmā ir jau otrs signāls par līdzekļu izlietojumu Valsts kancelejā un, ja tas apstiprināsies, noteikti tiks vērtēts, norādīja premjera biroja vadītājs.

LETA jau ziņoja, ka Valsts kancelejas 28.novembrī rīkoja pasākumu, svinot Valsts kancelejas 89. gadadienu. Telpu īre un pasākuma muzikālais noformējums izmaksāja 1885 latus.

Valsts kanceleja savā paziņojumā uzsvēra, ka tā neplāno Ziemassvētku balli vai prēmiju izmaksu darbiniekiem, "tāpēc institūcijas 89. gadadienas svinēšana bija vienīgais korporatīvais pasākums, lai pateiktos par 2007.gadā paveikto darbu un stiprinātu neformālās saites kolēģu starpā".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu