Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Lielbritānijas veikalos biežākas kļūst zādzības un uzbrukumi pārdevējiem (3)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas veikalos pēdējā gada laikā biežākas ir kļuvušas zādzības un uzbrukumi pārdevējiem, liecina otrdien izplatītā Britu mazumtirdzniecības konsorcija (BRC) pētījuma dati.

Fiziska vardarbība pret pārdevējiem ir sasniegusi satraucošus apmērus un, salīdzinot ar aizpagājušo gadu, pērn pieaugusi par 50%. Ja aizpagājušajā gadā fiziskus uzbrukumus piedzīvoja četri no 1000 veikalu pārdevējiem, tad pagājušajā gadā - seši no 1000.

Toties salīdzinoši retāki kļuvuši apmeklētāju vārdiski uzbrukumi pārdevējiem.

Gada laikā pircējiem izdevies nepieķertiem veikalos nozagt preces 830 miljonu mārciņu (830 miljonu latu) apjomā. Naudas izteiksmē, salīdzinot ar aizpērno gadu, pagājušajā gadā šādā ceļā nozagts par 10% vairāk preču.

Gada laikā veikalu apsargi un citi darbinieki aizturējuši zagļus, kas centās nozagt preces 205 miljonu mārciņu (205 miljonu latu) vērtībā, kas ir par 10% lielāka summa nekā aizpērn.

Pašreizējai zādzību un pret pārdevējiem vērstās vardarbības apkarošanas stratēģijai nav rezultātu, sacīja BRC ģenerāldirektors Kevins Hokinss, norādot, ka vardarbības pieaugums ir satraucošs.

Dati par to, ka pārdevēji arvien biežāk ir pakļauti sociāli bīstamai uzvedībai, cerams, radīs politiskā spiediena efektu uz valdību, kas pieņems atbilstošus lēmumus, sacīja Hokinss.

"Mums ir jākliedē populārais priekšstats, ka veikalos pastrādātajiem noziegumiem nav upuru," norādīja BRC ģenerāldirektors.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu