Sievietes Latvijā: Labākais izgudrojums - džinsi; stila ikona - Keita Midltone

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par visu laiku labāko modes izgudrojumu sievietes visā Latvijā atzīst džinsus, otrajā vietā izvirzot melno kokteiļkleitu, liecina veiktā aptauja. Sievietes savās atbildēs arī apliecinājušas, ka visos vecumos tām svarīga ir klasiska elegance, tāpēc par sev tuvāko atzinušas Kembridžas hercogienes Keitas Midltones stilu.

39% aptaujāto dāmu domā, ka visu laiku labākais modes izgudrojums ir tik pierastie un ērtie džinsi. Tikai nedaudz mazāk sieviešu (36%) par tādu atzīst melno kokteiļkleitu. Savukārt klasiskās augstpapēžu laiviņkurpes izpelnījušās vien katras desmitās dāmas atzinību (11%), T-krekls minēts 5% atbilžu. Visi citi minētie atbilžu varianti – garie zābaki, legingi, mētelis un sirsniņbrilles - saņēmuši vien 4% aptaujāto dāmu ievērību. Kopumā 44% sieviešu atzīst komfortabla apģērba nozīmi, izvēloties džinsus un T-kreklu.

Atbildes uz jautājumu, kāds ģērbšanās stils tuvāks, apliecina Latvijas sieviešu sava individuālā stila izvēli. 31% uz jautājumiem atbildējušo dāmu sevi atzīst par sava unikālā stila piekritējām, nepielīdzinot sevi nevienam konkrētam.

Ceturtā daļa (26%) Latvijas sieviešu novērtē Keitas Midltones klasisko vērtību izpratni un atzīst sevi par līdzīga stila piekritējām.

To, iespējams, veicinājis arī Kembridžas hercogienes neslēptais praktiskums - atkārtoti parādīties sabiedrībā vienā un tajā pašā tērpā. Savukārt seksapīlās Bonda meitenes stilu sev pielīdzina vien 15% dāmu. Bet romantisko puķu bērna tēlu sevī saskata 12% aptaujāto sieviešu. Vismazāk atbildēs minēts sliktās meitenes tēls a'la Lara Krofta vai rokeres stils - attiecīgi 8% un 7%.

Tirdzniecības centrs «Galerija Centrs» sadarbībā ar mediju aģentūru Mindshare aptauju veica 2015. gada novembrī. Aptauja tika veikta visā Latvijā mērķa grupā sievietēm vecumā no 15 līdz 45 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu