«Vingruma» Inita: prasās saldu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām, lai nesarežģītu sev dzīvi ar kaloriju skaitīšanu, izvēlos ļoti vienkāršus un viegli nodefinējamus ēdienus. Panika iestājas, kad ieej sabiedriskās ēdināšanas iestādē un tur tev nav ne jausmas, cik smags ir tas skaistais laša gabals, kurš guļ uz tava šķīvja. Un, kā lai apraksta tai aplikācijā to sasodīti vilinošo mērcīti, kura ir nenodefinējami garšīga un nesaprotamos daudzumos nevainīgi pārslīdējusi pāri vienīgajam brokoļa gabaliņam? Labi, ka vismaz dārzeņus uzlūkojot jau ir nojausma ar ko man tas draud, ja apēdīšu.

Nu nemāku vēl uz aci noteikt, cik tas ienaidnieks liels.

Toties ar prieku jau dodos uz sporta zāli.

12.diena 26.11.2016

Brīva diena no sporta. Rīts agrs, priekšā stāv garš ceļš pie stūres un pēcpusdienā vēl darba diena. Dienas deva kalorijās - pārsniedzu dienas normu par 7%.

13.diena 27.01.2016

Šodien man ir jādarbojas pašai. Trenerīte Linda nebūs un, tā kā nedēļa ir notikumiem pilna, esmu saplānojusi, ka iešu šodien no rīta 8:00 uz kardio treniņu un rīt 7:30 pie Rahēles uz Terapeitisko vingrošanu.

Mostos, kā katru rītu pēc 6:00. Parasti es vēl ielienu pagulēt, jo zinu, ka man ir 40 minūtes līdz modinātāja zvanam. Šīs minūtes un apziņa, ka vēl var necelties ir dienas viens no saldākajiem brīžiem. Bet šodien īsti vairs neaizmiegu un labsajūta izpaliek, jo pa galvu grozās domas par to, ka agri jābūt sporta zālē. Un sākas!!!

Pašai ar sevi diskusija par to vai iet – neiet, pamainīt uz citu laiku, neviens jau mani konkrēti no rīta negaida….. Un tā stīvējoties ar sevi 8:30 esmu zālē un sāku kardio treniņu uz «staigātāja». 50 minūtes un 213 kalorijas attā.

Brīnišķīgs rīts un sajūta. Svaigums galvā, enerģija, labs garastāvoklis. Ir vērts pacīnīties ar savu slinkumu.

Šodien gribas ēst ik pēc stundas. Kas notiek? Vakarā saskaitu un pārsniedzu dienas normu par 7%. Bet tā kā no rīta biju zālē, tad domāju, ka ir OK.

14.diena 28.01.2016

Tā kā šī nedēļa ļoti aizņemta, tad, neko darīt, šī ir vienīgā diena, kad trešo reizi varu aiziet pasportot. 7:30 terapeitiskā vingrošana pie Rahēles. Mums ir vienošanās ar Vingruma klubu, ka sporta nodarbības jāapmeklē 3 reizes nedēļā. Ja neierodas, par to reizi jāmaksā sods. Tas ir ļoti motivējoši. Pēc maratona, šo noteikumu noteikti piesavināšos.

Atkal jau gribas nospiest pogu un atlikt. Tak nevienam neesmu neko cieši apsolījusi. Tieši mani neviens negaida. Iešu pusstundu vēlāk un tad uz zāli kardio.

Un tomēr kaut kur, ļoti vāji un ļoti tālu ir modusies vajadzība. Vajadzība kustēties! Un kad to apjautu, uzreiz biju ārā no gultas. Ne grūti vairs, ne kā!

Treniņš notiek uz bumbām un šodien uzsvars uz kājām. Forši! Visa nedēļa «uz kājām»! Arī sporta zālē nedēļas sākumā. Iznāk pasvīst pa nopietnam. Esmu jau sapratusi, ka vingrošana uz paklājiņiem man prasa lielāku piepūli nekā svaru zāle. Un domāju, ka tieši tāpēc, ka jāpieslēdz vairāki lauki. Elpošana, līdzsvars, koordinācija, spēks un vēl jākontrolē, kā to izdarīt vienlaikus.

Prasās saldu. Pēcpusdienā apēdu gabaliņu tumšo sokolādi un paliek slikti. Atkal pārsteigums par to, ka iztēlē tas kārums ir daudz saldāks un iekāre lielāka, nekā reāli dzīvē pamēģinot. Pamanu, ka esmu sākusi apzināties, ko es ēdu, cik daudz un piefiksēt sajūtas. Līdz šim tas notika tā nepieslēdzoties procesam. Tā kā pa roku galam? Tā it kā ēšana manā dzīvē būtu kaut kas tik nenozīmīgs, ka tam nebūtu jātērē uzmanība.

15.diena 29.01.2016

Pagājusī darba nedēļa aiz muguras un šovakar nogurums liels. Ierodos Vingruma klubā pie Normunda uz pirmo kontroli. Pašai sajūtas dažādas. Reizēm šķiet, ka tiešām kaut kas mainās, reizēm ka neko nemana. Ir pagājušas divas nedēļas no brīža, kad sāku vērot savus ēšanas paradumus un trīs reizes nedēļā vingrot. Normunda veiktie mērījumi uz speciālās aparatūras apstiprina, izmaiņas ir un tās ir pozitīvas. Tauki samazinās, muskuļi aug. Rezultāts pat ir labāks nekā sākumā bija plānots. Esmu pārsteigta! Līdz šim biju iekšā procesā, par nekādiem rezultātiem nedomāju. Svarīgāk bija, kā saplānot ikdienu, kā pieturēties pie speciālistu padomiem. Un arī vēl rezultāts…?!

Šovakar Vingruma klubs uzsauc mums visiem sešiem maratona dalībniekiem pirts rituālu savā SPA kompleksā. Pēc spraigās darba nedēļas tas ir tieši tas, kas nepieciešams. Pirtnieks Aigars Ālītis mums stāsta pirtī iešanas zinības. Katram savi jautājumi, bet mani «aizķer» viena tēma. Aigars saka, ka izejot katru dienu no mājas, viņš plāno ko un kur ēdīs, tieši tāpat kā plāno dienas darbus. Par šo man jādomā arī brīvdienās, kad gatavoju un sāku plānot, ko ņemšu pirmdien līdzi uz darbu.

Bet nu kāju un dibena muskuļus gan jūtu. Tā kārtīgi jūtu. Lūk mana nedēļa «uz kājām» !

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu