Visdāsnāk atalgotās profesijas britu karaļnamā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu karaļnama tradīcijas un spožums vilina daudzus. Lai gan medijos esam ieraduši redzēt Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, kroņprinci Čārlzu, kā arī prinčus Viljamu un Hariju ar mīļotajām sievietēm, karaļnams nodarbina daudzus cilvēkus - gan sulaiņus, gan sociālo tīklu ekspertus, gan arī karaliskā maciņa turētāju. Portāls «Business Insider» apkopojis visdāsnāk atalgotās profesijas britu karaļnamā, ar ko piedāvājam iepazīties arī TVNET lasītājiem.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Karaliskā maciņa turētājs

Karaliskā maciņa turētājs sers Alans Reids, kurš ir atbildīgs par britu monarha privātajiem ienākumiem, ir visaugstāk atalgotais karaļnama darbinieks. Viņa alga - 180 000 sterliņu mārciņu gadā.

Ieņēmumi karaliskajā makā nāk no monarha īpašumā esošā īpašuma Lankasteras grāfistē - zemes, nekustamā īpašuma un aktīviem. 2009.gadā to kopējā vērtība tika novērtēta uz 322 miljoniem mārciņu.

2013.gadā «The Evening Standard» ziņoja, ka Reida bagātīgais atalgojums un bieži algas pielikumi esot saniknojuši zemākos amatos strādājošos, kuru atalgojums ir samērā pieticīgs.

 
Foto: AFP/Scanpix

Karalienes privātais sekretārs

Elizabetes II privātais sekretārs ir sers Kristofers Geids. 2013.gadā «The Evening Standard» vēstīja, ka viņa alga tikusi «iesaldēta» un tuvākajā laikā nepārsniegs 146 000 mārciņu gadā.

Privātais sekretārs ir galvenais monarha komunikācijas kanāls ar valdību.

 
Foto: AP/ScanPix

Karaliskās saimniecības pārvaldnieks

Iepriekšējais karaliskās saimniecības pārvaldnieks sers Deivids Vokers pirms aiziešanas no amata saņēma 122 000 mārciņu gadā. Tagad viņa vietā stājies Tonijs Džonstons-Bērts.

Viņš ir atbildīgs par karaliskās virtuves darbiniekiem, pāžiem un sulaiņiem, kā arī saimniecības vadītāju un viņas padotajiem.

 
Foto: AFP/Scanpix

Kambarkunga revidents

Apakšpulkvedis sers Endrū Fords šo amatu ieņem kopš 2006.gada un ik gadu saņem 116 000 mārciņu.

Viņš atbildīgs par goda ceremoniju, dārza baļļu un citu saviesīgu pasākumu rīkošanu. Nesen viņam tika uzticēts vēl viens pienākums - atbildība par «karaliskajiem ceļojumiem».

 
Foto: Reuters/Scanpix

Sociālo tīklu speciālists

2016.gadā karaļnams meklēja sociālo tīklu pārzinātāju, kurš gādās par prestižo Bekingemas pils mājaslapu un kontu saturu, tolaik ziņoja «The Telegraph». Sludinājumā bija norādīts, ka kandidātiem jābūt iepriekšējai pieredzei ar «augsta profila mājaslapu menedžmentu» un jābūt «gataviem nākt klajā ar stratēģijām un vadīt liela mēroga projektus».

Alga - 50 000 mārciņu gadā.

«Šajā darbā dīku brīžu nebūs, un tajā būs jāatrod jauni veidi, kā saglabāt karalienes klātbūtni sabiedrības acīs un uz pasaules skatuves,» bija teikts sludinājumā.

 
Foto: EPA/ScanPix

Biznesa attīstības un komunikācijas menedžeris

Šis amats patlaban tiek piedāvāts vien īslaicīgi - kamēr darbiniece atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā. Darba vieta atrodas Elizabetes II oficiālajā rezidencē Holīrūdhauzas pilī. Galvenais darba pienākums - prezentēt un pārstāvēt «vienu no dižākajām un daudzveidīgākajām mākslas kolekcijām pasaulē».

Biznesa attīstības un komunikācijas menedžerim, kas gadā nopelna no 30 000 līdz 32 000 mārciņu, jāmudina cilvēki no visām pasaules malām apmeklēt pili un apskatīt kolekciju, kā arī jāstrādā ar preses pārstāvjiem.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Digitālās komunikācijas speciālists

Šā gada februārī karaļnams meklēja jaunu papildinājumu sociālo mediju komandā. Kā galvenie darba pienākumi tika minēti karaļnama «Twitter», «Facebook», «Instagram» un «YouTube» kontu vadīšana.

Šim darbiniekam jāsacer sociālo tīklu ieraksti par karalienes gaitām, piemēram, tikšanos ar citu valstu augstākajām amatpersonām un dalību balvu pasniegšanas ceremonijās.

Par to tika solīti 30 000 mārciņu gadā.

 
Foto: AFP/Scanpix

Vecākais mākslas darbu pārvaldnieks

«Saglabāt brīnišķīgo vēstures mantojumu, ko varēs baudīt nākamās paaudzes» - tā oficiālā sludinājumā raksturots vecākā mākslas darbu pārvaldnieka amats.

Karaļnama kolekcijā ir gandrīz 8000 gleznu un 3000 miniatūru. Pārvaldniekam jāplāno, kur šos mākslas darbus glabāt vai izstādīt.

Solītā alga - 30 000 mārciņu gadā.

 
Foto: AFP/Scanpix

Gleznu rāmju restaurators

Karaļnama mākslas kolekcijā ir daudzas vērtīgas vai pat nenovērtējamas gleznas. Restauratoram jāgādā, lai to rāmji «atbilstu augstākajiem standartiem».

«Jums būs jāveic restaurācijas procedūras, izmantojot dažādas tehnikas,» teikts sludinājumā. «Jums būs vienlaikus jāstrādā pie vairākiem projektiem, lai nodrošinātu, ka kolekciju varēs baudīt nākamās paaudzes.»

Sludinājumā norādīts, ka gada alga šajā amatā ir 27 280 mārciņas.

 
Foto: AFP/Scanpix

Karalienes privātā sekretāra asistents

Šim darbiniekam jāstrādā Bekingemas pils karalienes privātā sekretāra birojā, kas palīdz Elizabetei II viņas pienākumu pildīšanā, organizē oficiālās programmas, kā arī gādā par karalienes runām, korespondenci un apsveikuma ziņām. Birojs iesaistīts arī karalienes ceļojumu plānošanā un oficiālo pasākumu rīkošanā.

Asistents gadā nopelna 24 000 mārciņu.

 
Foto: AFP/Scanpix

Zvanu operators

Bekingemas pils nedēļā saņem apmēram 7000 zvanus, tāpēc karaļnams nodarbina zvanu operatorus - «pirmos cilvēkus, ko var sazvanīt saistībā ar monarhijas lietām».

Šā darba darītāji gadā nopelna 23 000 mārciņu.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Aizkaru šuvējs un mēbeļu tapsētājs

Karaļnams patlaban meklē darbinieku, kas būtu gatavs izdekorēt karaliskās ģimenes lietošanā esošās telpas. Ideālajam kandidātam vajadzīgas ne vien spožas dizaina idejas, bet arī jāprot pašam šūt aizkarus un tapsēt mīkstās mēbeles, teikts sludinājumā.

Galvenā darba vieta būs Vindzoras pils, taču nāksies pastrādāt arī citos karaliskajos īpašumos.

Par šo darbu paredzētais atalgojums - 22 000 mārciņu gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu