Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

BMW vadītājs piekauj sniegu tīrošu sētnieku (135)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādam Rīgas sētniekam 1.janvāra dienā nācies piedzīvot vēl nenoskaidrota un agresīvi noskaņota autovadītāja uzbrukumu. Sētnieks, kas cītīgi tīrījis sniegoto ielu, ticis piekauts, saņemot sitienu arī pa aci, tā trešdien informēja Tautas balss.

Sētnieks Ziedonis atbildot par tīrību Silciema ielā Rīgā, kur uzkopj piektā un septītā nama iekšpagalmu teritorijas. Sētnieks LNT raidījumam Tautas balss apgalvoja, ka piedzīvojis uzbrukumu 1.janvārī, kad bija iegrimis sniega šķūrēšanā, laikus nepamanot burtiski viņam virsū braucošu „BMW” markas automašīnu.

Ziedonis no virsū braucošā auto atvairījies ar sniega lāpstu, taču auto turpinājis kustību un sētnieks iegāzies kupenā. „Tad acīmredzot ar lāpstu trāpīju, iespējams, viņam pa spoguli. Lāpsta man ir aprīkota ar zāģi, lai tīrāk varētu notīrīt ietves, viņš pabrauca atpakaļ, leca ārā un sāka kauties ar mani, dabūju pa aci, nu vēl varbūt var redzēt,” stāstīja Ziedonis, norādīdams uz cietušo aci.

Tā kā Ziedonim darba laikā mugurā ir īpašs ekipējums ziemas apstākļiem, tostarp seju aizsargājoša maska un galvā jakas kapuce, tad braucošo autovadītāju viņš tiešām pamanījis uz ceļa pēdējā brīdī. Incidenta karstumā Ziedonis tomēr sapratis, ka uzbrucējs esot kādu cīņas mākslu meistars, tādēļ meties bēgt no notikuma vietas.

„Es aizsargājos, aizsargājos, bet kaut kādā veidā viņš trāpīja man. Tad es sapratu, ka vienkārši spēki ir nevienlīdzīgi, un ņēmu kājas pār pleciem un muku prom,” piebilda cietušais sētnieks. Pēc šā kautiņa Ziedonis ik rītu izjūtot bailes pirms došanās darba gaitās, vai tik atkal neuzradīšoties agresīvais uzbrucējs. Pagaidām sētnieks ar pāridarītāju neesot atkārtoti sastapies.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu