JL zaudē atbalstītājus (1)

TVNET
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aprīlī populārākā politiskā partija bijusi "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS), kas līdz ar partiju "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) apsteigusi iepriekšējo mēnešu līderi - partiju "Jaunais laiks" (JL). JL reitings mēnesī, kad partija nolēma aiziet no valdības, samazinājies par 4,4 procentpunktiem, taču partija uzskata, ka šie reitingi ir neobjektīvi.

"Iespējamā kļūda, kura attiecināma uz visu aptauju, ir +/- 3%, bet tas gan nenozīmē, ka tas attiecas uz katras partijas popularitātes mērījumiem," šorīt raidījumam "900 sekundes" pastāstīja sociologs un "Latvijas faktu" direktors Aigars Freimanis.

"Lieli kritumi partiju reitingos parasti ir saistīti ar svarīgiem notikumiem politikā, šoreiz tā ir partijas JL aiziešana no valdošās koalīcijas, ko liela daļa vēlētāju ir uztvērusi kritiski," sacīja Freimanis. "Partija ir nonākusi pretrunīgā situācijā, jo, ja viņi par savu galveno mērķi ir nostādījuši cīņu pret korupciju un veco politisko eliti, tad, aizejot no valdības, viņi izvēlas pragmatisku risinājumu, kā izskatīties pirms vēlēšanām," skaidroja sociologs.

Aigars Freimanis minēja, ka arī iepriekš partija "Jaunais laiks", pat esot populārākās partijas statusā, ir izteikusi neapmierinātību par aptauju rezultātiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu