Afgāņu talibi paziņo, ka jaunās ofensīvas mērķis būs ASV un to sabiedrotie

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Afganistānas talibu nemiernieki trešdien paziņoja, ka sāk jaunu ofensīvu, kuras primārais mērķis būs ASV spēki un to sabiedrotie.

Ofensīva «Al Khandaq» «pamatā būs koncentrēta uz to, lai satriektu, nogalinātu un sagūstītu amerikāņu iebrucējus», teikts tīmeklī izplatītajā paziņojumā. ASV «iekšējie sabiedrotie» - Afganistānas valdība un karavīri - tiek uzskatīti par otršķirīgām prioritātēm.

Jaunā ofensīva, pēc visa spriežot, ir atbilde uz ASV jaunāko stratēģiju, kas paredz amerikāņu karaspēka palielināšanu Afganistānā.

Trešdien talibi kritizēja ASV un Afganistānas valdības, ka tās sabotē mieru, jo tās velk garumā karu, ņemot vērā, ka Afganistānas teritorijā joprojām atrodas ASV bāzes.

Neraugoties uz vairākiem Afganistānas un ASV valdību centieniem panākt, lai talibi sēžas pie miera sarunu galda, kaujinieki miera piedāvājumu, kas izbeigtu ieilgušo konfliktu, nav pieņēmuši.

Talibi uzskata, ka Afganistānā izvietotā starptautiskā alianse ir iebrucēji, bet Kabulas valdība - ASV marionetes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu