Talibu uzbrukumā Afganistānā gājuši bojā desmitiem cilvēku

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Talibu 22 stundu ilgā uzbrukumā Afganistānas Farāhas provinces galvaspilsētai otrdien gājuši bojā vairāki desmiti cilvēku, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Uzbrukumā Farāhai, kuras nosaukums ir identisks ar provinces nosaukumu, dzīvību zaudējuši 35 līdz 40 cilvēki, tostarp Afganistānas drošība spēku locekļi, atklāja Farāhas provinces padomes deputāts.

Viņš sacīja, ka 12 Afganistānas drošība spēku locekļi gājuši bojā, pašnāvniekam uzspridzinot automašīnu pie Afganistānas izlūkdienesta ēkas.

Vēl 35 cilvēki ir ievainoti, talibiem pēc niknām kaujām ar drošības spēkiem ap pusnakti atkāpjoties no pilsētas.

Drošības spēkus no gaisa atbalstīja Afganistānas un ASV militārās lidmašīnas, kā arī ieradās papildspēki no citām provincēm.

Farāhas provinces padome priekšsēdētājs Farids Ahmads Bakhtavars sacīja, ka šajās sadursmēs krituši vismaz 15 drošība spēku locekļi.

NATO misija Afganistānā ziņo, ka afgāņu spēkus atbalstījuši ASV gaisa spēki un izmantoti iznīcinātāji «A10».

Farāhas province robežojas ar Irānu un Helmandas provinci, kas ir lielākā opija ražotāja Afganistānā. Tādēļ šis ir nozīmīgs reģions narkotiku kontrabandā, kas ir talibu galvenais ienākumu avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu