Rīgas ostā atrod 200 kilogramus kokaīna (101)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas osta
Rīgas osta Foto: LETA

Tiesībsargājošās institūcijas Rīgas ostā pagājušās nedēļas nogalē atklājušas 200 kilogramu kokaīna kravu, kuras vērtība melnajā tirgū varētu sasniegt vairākus miljonus latu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kokaīna kontrabandu atklājusi Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde, taču policija komentārus pagaidām nesniedz. Trešdien, 21.aprīlī, policijā ir paredzēta preses konference.

Konfiscētās narkotiku kravas vērtība melnajā tirgū mazumtirdzniecībā varētu svārstīties robežās no 8 līdz 14 miljoniem latu, bet vairumtirdzniecībā tā varētu būt ap 5 miljoniem latu.

Šis ir lielākais līdz šim Latvijā atklātais kokaīna apjoms.

Janvārī Lietuvas policisti kuģī, kas Klaipēdas ostā bija ieradies no Ekvadoras, atrada 500 kilogramus kokaīna.

Kā paskaidroja policijā, kokaīna sūtījumu izdevies atklāt, pateicoties ilgai operācijai, kurā iesaistījušies arī Ekvadoras un Latvijas likumsargi. Saistībā ar šo kravu Ekvadorā arestēti vairāki aizdomās turamie.

Visticamāk, ka arī Rīgas ostā atklātās kravas galamērķis nebija Latvija. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis februāra sākumā atzina, ka augstā cena un līdzekļu trūkums ir iemesli, kādēļ pērn Rīgas reģionā samazinājies pieprasījums pēc kokaīna. Vienlaikus pieaudzis piedāvājums un pieprasījums pēc heroīna.

Komentāri (101)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu