Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Šī ir sena metode, kā pagatavot gaļu vai zivi. Tās unikalitāte slēpjas tajā, ka sāls, tikko sakarst, tā sakalstot pārakmeņojas un sāls kažociņš neļauj izplūst zivs aromātam un saglabā sulīgumu. Un nē - zivs vai gaļa nebūs par sāļu! Latvijas garšu pazinējs Ritvars Toms Logins šoreiz noskatījis krietnu mencu, bet šādi var cept jebkuru zivi pēc izvēles. Nav obligāti nepieciešams ugunskurs, zivi sāls garozā var cept arī cepeškrāsnī vai dārza kamīnā. Noteikti pamēģini un ļaujies jaunām garšas baudām. Laiks sestajai «TVNET Līgo mežā» receptei: Sāls garozā uz oglēm cepta ar upeņu lapām pildīta menca
«Līgo mežā»: sāls garozā uz oglēm cepta ar upeņu lapām pildīta menca
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas:
- liela zivs pēc izvēles;
- sāls 5 kg;
- pipari;
- upeņu lapas;
- nedaudz ūdens.
Zivi nomazgājam, notīrām, vēderu nedaudz iesālām un iepiparojam. Saliekam upeņu lapas un veidojam sāls garozu. Sāls iepriekš jāsajauc ar ūdeni. Kad zivs ir kārtīgi nosegta - liekam cepties.
Pēc 30 minūtēm gatavs. Uzmanīgi salaužam sāls garozu un varam mieloties.
Labu apetīti!
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.
Paldies veikaliem «Linotēka» un «Paviljons» par svētku drēbēm!