500 g miltu;
425 g ūdens;
100 g ierauga;
10 g sāls;
50 g žāvētu plūmju;
10 g ķimeņu.
Zem kukuļa paklāsim kļavu lapas un maltas kadiķogas!
Sākumā izšķīdinām ūdenī ieraugu, piejaucam miltus, sāli un sakapātas plūmes. Visu kārtīgi samaisām, 5 minūtes izmīcām un atstājam rūgt. Kad mīklai parādās viegli skābena garša (pēc 6 - 12 stundām, atkarībā no vides un temperatūras), veido kukulīti un liek cepties. Cepšanai ugunskurā lieto trauku - «pīli». Civilizētie ļaudis var cept maizi mājās - liek 220 grādu krāsnī un cep, līdz garoza sāk kļūt melnīgsnēja.
Kad maizīte atdzisusi - tā ir gatava griešanai un ēšanai! Labu apetīti!
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.
Paldies veikaliem «Linotēka» un «Paviljons» par svētku drēbēm!