- maltā gaļa;
- ola;
- daudz pētersīļu;
- citrons;
- sīpols;
- kanēlis (uz kilogramu gaļas aptuveni pusotra tējkarote);
- ķiploks;
- zarnu tauku plēve, kurā to visu ietīsim.
To var iegādāties tirgū, bet, ja nav pieejama, vari cept kā kotletes, likt uz iesma kā ļuļa kebabu vai pildīt zarnās kā desiņas.
Kilogramā maltās gaļas iejaucam sakapātus pētersīļus, ķiploku, sīpolu, olu, sāli, piparus, sulu no vesela citrona, un pats svarīgākais - iejaucam aptuveni pusotru tējkaroti kanēļa. Pētersīļa, citrona un kanēļa sajaukums radīs nebijušu aromātu.
Ļaujam gaļai nedaudz iemarinēties, un tad jāķeras pie ietīšanas zarnu tauku plēvē - ja tā nav pieejama, vari cept kā kotletes, likt uz iesma kā ļuļa kebabu vai pildīt zarnās kā desiņas.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.
Paldies veikaliem «Linotēka» un «Paviljons» par svētku drēbēm!