«Līgo mežā»: meža garšvielās ieberzts virs liesmām dejojošs cālis

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Mēdz būt vienkārši garšu salikumi, kuri kopā izveido kaut ko pavisam jaunu tavā ierastajā garšu pasaulē. Vienu no tiem tev šodien atklāsim! Kā pagatavot vistu labāk par jebkuru restorānu Eiropā? Garšu pazinējs Ritvars Toms Logins parādīs! Noteikti pamēģini un ļaujies jaunām garšas baudām. Laiks piektajai «TVNET Līgo mežā» receptei: meža garšvielās ieberzts virs liesmām dejojošs cālis!

Jā, šis process ir ilgs, tomēr ļoti interesants, un rezultāts tev mainīs domas par to, kā var garšot gaļa un kāpēc nekas tik gards nav baudīts iepriekš. Latvijas garšu pazinējs Ritvars Toms Logins iesaka apbruņoties ar pacietību un nosauc receptes sastāvdaļas.

Iekurinām ugunskuru, izveidojam trejkāji, kurā vistu karināsim.

Kamēr ugunskurs kārtīgi iedegas, sagatavojam pašu vaininieci.

Nepieciešams:

  • vidēja izmēra vista,
  • citrons,
  • zaļumi,
  • ķiploki,
  • sāls, pipari,
  • olīveļļa.

Piestā saberžam jaunos egļu dzinumus, ķiploku, sāli, piparus un olīveļļu. Pašā vistā iebāžam citronu un zaļumus. Ar izveidoto marinādi kārtīgi iemasējam vistu un nosienam. Tad iekarinām trejkājī un tādā attālumā no uguns, lai tā neapdeg.

Perfekta temperatūra pie vistas ir tad, kad roka jūt pamatīgu karstumu, bet noturēt var.

Šādi mēs vistai ļāvām karāties 8 stundas – jā, tu nepārklausījies.


Bet rezultāts - vissulīgākā vista, kāda ir ēsta, ar perfektu meža un dūmu aromātu. Labu apetīti!

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.

Paldies veikaliem «Linotēka» un «Paviljons» par svētku drēbēm!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu