«Nav svarīgi, kāds dzēriens, bet cik daudz,» saka Danilāns. Tāpat izvēle – dzert balto vai sarkano vīnu ir gaumes jautājums.
Vīns satur vielas, kas stimulē ogļūdeņražu, slāpekļa un minerālvielu apmaiņu organismā. Vīns tonizē organismu un pazemina asinsspiedienu. Tam piemīt antibakteriālas īpašības. Vīns ir bagāts ar vitamīniem un mikroelementiem, piemēram, magniju, jodu, mangānu, kāliju, fosforu un citām. Vīns satur C, B, PP vitamīnu, arī organiskās skābes, ēteriskās eļļas. Vīns nostiprina artērijas, pazemina holesterīna līmeni, palēnina audu novecošanu. Vīns paaugstina tonusu.
tomēr profesors neiesaka lietot stipro alkoholu, ko var viegli pārdozēt. «Dārgs ir mazliet labāks – jā, tā ir taisnība, bet ne tik ļoti daudz labāks, kā stāsta,» smejas ārsts. Viņš saka, ka dārgs un lētāks degvīns mazliet atšķiras pēc garšas kvalitātes, bet iedarbība ir līdzīga. Viss atkarīgs no porcijas lieluma.