«Jāseko līdzi tendencēm un pircēju pieprasījumam, tāpēc šobrīd strādājam pie bio produktu līnijas,» stāsta saimnieks Dzintars Daugulis.
Saimnieks smej: lai arī latvieši gandrīz nekad neatteiktos no tik ļoti iecienītajiem kāpostiem un desiņām, no pašu sortimenta vasarā visvairāk pieprasītie ir grauzdiņi ar dažādām piedevām, savukārt ziemā mafini pie tējas tases.
Šis ir ģimenes uzņēmums, kurā saimnieko Dzintars ar kundzi Adeli un dēli Andis un Roberts. «Kas ir pievienotā vērtība šādam saimniekošanas modelim? Noteikti priekšrocība ir tā, ka tu zini, ka blakus ir cilvēki, uz kuriem vari paļauties,» ar gandarījumu teic saimnieks. Lai saražotu gadā ap tūkstoš tonnām produkcijas, ar pašu spēkiem jau sen vairs nepietiek - uzņēmumā šobrīd strādā 76 darbinieku, taču vakances ir ik pa brīdim. Grūti esot atrast kvalificētus speciālistus.
Vaicājot, kādas ir priekšrocības Latgalē esošam uzņēmumam, tiek atjautāts - kā tad trūkst uzņēmumam šajā reģionā? Lai turpinātu uzņēmuma attīstību, ražotnes atrašanās Latgalē sniedz priekšrocības ES fondu apguvē.
Eiropas ražotājs mūsu valsts uzņēmumus varētu apskaust par zemākām darba izmaksām, taču saimnieks uzsver, ka tā tas ir tikai šobrīd. Vaicāts, kas ir trīs vaļi, uz kuriem balstās veiksmīgs uzņēmējs, saimnieks teic: «Jābūt avantūristam, jābūt labai komandai un neiztikt arī bez veiksmes.»
Uzņēmuma produkciju iespējams iegādāties lielākajos tirdzniecības tīklos Latvijā un, protams, arī firmas veikalā «Monikas beķereja» Līvānos.