Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Top Gear testu trasi paredzēts pārveidot par privātmāju ciematu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Dansfoldas lidlauks, kurā ierīkota BBC raidījuma Top Gear testu trase, ar Lielbritānijas valdības labvēlību kļūs par ciematu, kurā atradīsies aptuveni 1800 dzīvojamās mājas. Par to, atsaucoties uz publikāciju izdevumā Get Surrey, vēsta Motor.ru.

Top Gear vajadzībām Dansfoldas lidlauks tiek izmantots jau kopš 2002.gada. Taču tagad tā vietā paredzēts izveidot apdzīvotu vietu ar 1800 mājām, no kurām 540 oficiāli definētas kā «pieejami mitekļi», medicīnas centru, parkiem un sporta laukumiem.

Paralēli tam paredzēts paplašināt arī vietējo biznesa centru, kurā šobrīd izvietoti aptuveni 100 kompāniju biroji.

Dansfoldas lidlauka teritorijas apbūves jautājums varasiestādēs tiek apspriests jau kopš 2015.gada. Apkaimes iedzīvotājiem ideja gan nešķiet atbalstāma, jo viņuprāt jaunas apdzīvotas vietas izveidošana tikai sarežģīs situāciju uz ceļiem.

Var piebilst, ka šobrīd ātrākais ielas auto, kas pabijis Top Gear testu trasē, ir McLaren 675LT. Britu superauto trases apli spēja veikt 1 minūtē un 13,7 sekundēs. 2004.gada Renault Formula 1 bolīdam šo pašu distanci tikmēr izdevās veikt 59 sekundēs.

Ilustrācija

Motor.ru

Nepalaid garām!
Uz augšu