Audzē podos – no garšvielām līdz pat dārzeņiem
Ņemot vērā to, ka platība dārzam samazinās un arvien biežāk tiek stādīti mauriņi, bet pieprasījums pēc veselīga uztura kļūst arvien lielāks, esam secinājuši, ka daudzi cilvēki arvien biežāk izmanto savu balkonu dārzkopības vajadzībām. Tā ir iespēja izbaudīt svaigus garšaugus un dārzeņus, kas auguši tepat, rokas stiepiena attālumā. Šis hobijs noteikti atmaksājas un to sāk piekopt arvien vairāk cilvēku.
Lai stādītu dārzeņus un garšaugus dzīvoklī, noteikti iesakām parūpēties par sēklām, kūdras substrātiem, notekām, paplātēm, podiem un mēslojumu. Pirms ķerties pie grūtākām lietām, tā vērts sākt ar garšaugiem. Uz balkona vai palodzes var izaudzēt baziliku, timiānu, rozmarīnu, pētersīļus, piparmētru vai majorānu, kas dīgst tikai 4-11 dienas. Šo augu ražu iespējams izbaudīt visu cauru gadu - ziemā un agrā pavasarī iesakām tos audzēt mājās uz palodzes, bet no aprīļa līdz maijam pārvietot uz balkonu.
Garšaugiem ir arī labvēlīga ietekmi uz ķermeni: kliņģerītes un kumelītes uzlabo gremošanas sistēmu, oregano stiprina asinsriti, piparmētra regulē zarnu trakta darbību un uzlabo apetīti, bet baziliks lieliski noder cīņā pret saaukstēšanās, galvassāpēm vai bezmiegu. Interesanti, ka līdz ar ierastajiem augiem iespējams audzēt arī sarkanbrūnās bazilikas šķirnes «Red Rubin» – tie ne tikai papildinās ēdiena garšu, bet skaisti izskatīsies uz palodzes vai balkona.