/nginx/o/2018/07/05/8093357t1h7b47.jpg)
Gada izskaņā Latvijā pirmoreiz tika īstenots unikāls pētījums «Food Symphony», kura rezultātā bija iespējams uzzināt mūzikas ietekmi uz ēdiena uztveri. Projekts tika realizēts ar sabiedrībā zināmu personību - gardēžu un mūzikas lietpratēju – līdzdalību, izmantojot speciālas mērierīces, kuras tāpat tiek izmantotas dažādu neiromārketinga procesu pētniecībā, nosakot katra dalībnieka reakciju uz ēdienu dažādu skaņdarbu pavadījumā. Projekta «Food Symphony» autori, konceptpasākumu aģentūra Eight Event, pētījuma komandā apvienoja tādus pieredzējušus speciālistus kā mūzikas zinātnieku un komponistu Valdi Bernhofu, pasaulē un šeit pat dzimtenē atzīto šefpavāru Heinrihu Erhardu un neiromārketinga ekspertu Eināru Kupatu, lai noskaidrotu, kāda mūzika pilnveido ēdiena baudīšanas procesu, un rezultātā radītu astoņu kārtu vakariņu ēdienkarti ar katram ēdienam īpaši pieskaņotu mūzikas skaņdarbu, ko turpmāk varēs baudīt aģentūras organizētos «Food Symphony» pasākumos.