Rāceņi aug ātri. Tiem nav nepieciešams īpašs siltums (tie spēj izturēt pat salu līdz –4 °C), taču, nesaņemot pietiekamu daudzumu mitruma, augi ir sīvi un cieti. Parasti rāceņus audzē, lai ražu iegūtu vasarā un rudenī, bet var audzēt arī ziemas rāceņus (sēj jūnija beigās vai pat vēlāk, savukārt vasaras ražu sēj aprīlī). Ieteicamās šķirnes: ‘Snowball’ (agrā) un ‘Petrowski’, ‘Top White Purple Globe’, ‘Golden ball’ (vidēji agrās).
Kolrābji. Tie ir vieni no vissenāk zināmajiem un visvairāk cildinātajiem dārzeņiem. Kolrābjiem piemīt ārstnieciskas īpašības, un no tiem var pagatavot gardas maltītes. Daudzām šķirnēm ir īpaši sulīgs mīkstums. Kolrābjus iesaka bērnu uzturā, jo tajos ir vērtīgais kalcijs un vitamīns C (vairāk nekā apelsīnos!). Ieteicams ēst ne tikai saknes, bet arī lapas, kuras ir barojošākas un vērtīgākas par saknēm.
Kolrābji jāstāda dziļāk nekā parastie kāposti, taču ne pārāk dziļi – lai nedeformētos bumbuļi. Vislabāk tie aug mitrā augsnē. Iesakām šādas šķirnes: balti zaļos ‘Luna’, lielbumbuļu ‘Gigant’, violetos ‘Modrava H’ un rudens ražai piemērotos ‘Superschmelz’ (paredzēti rudens ražai).
Kukurūza. Lai arī sākotnēji izmantota lopbarībai, mūsdienās kukurūzu audzē lietošanai cilvēku uzturā. Kukurūza satur vitamīnus A un C, fosforu, kalciju, dzelzi, un tā ir lielisks selēna avots. Šie lakstaugi ir īpaši, jo pēc termiskās apstrādes saglabā vairāk vērtīgo vielu nekā, piemēram, pupiņas vai zirņi. Kukurūza novērš fermentācijas un pūšanas procesus zarnās, tādējādi mazinot smaguma sajūtu, un pazemina holesterīna un cukura līmeni asinīs, tāpēc ir piemērota arī diabēta slimniekiem. Vālītes var gan cept, gan vārīt, gan konservēt.
Kukurūza ir jutīga pret salu, tāpēc tā ir jāaudzē siltā vietā. Ieteicams izvēlēties augsni ar neitrālu pH līmeni. Tiem, kas apsver iemēģināt roku kukurūzu audzēšanā, iesaka sākt ar šķirnēm ‘Mini gold’ (agrā) un ‘Golden bantam’ (vidēji agrā, neliela).