Augu ūdens
Gandrīz visi ir dzēruši mājās gatavotu citronu ūdeni, bet pašlaik popularitāti strauji gūst arī citi augu ūdeņi, piemēram, gurķu, piparmētru, ogu, kā arī eksotiskie kaktusa, alvejas un artišoka ūdeņi.
Augu ūdeņi ir garšīgi, satur vitamīnus un ir daudz veselīgāka alternatīva sulām
un gāzētajiem dzērieniem. Turklāt tos var viegli pagatavot mājās – pievieno gurķu šķēles un svaigas piparmētru lapiņas savai ūdens glāzei.
Etniskas ēdienu garšas
2018. gadā cilvēki vairāk baudīs ēdienu ar izteiktām un atmiņā paliekošām garšām.
Īpaši populāri kļūs aromātiskie un eksotiskie aziātu, afrikāņu, marokāņu, ēģiptiešu un etiopiešu ēdieni.
Apzināta ēdienu un produktu izvēle resursu taupīšanai
Cilvēkus vairs neinteresē tikai paēst, tie iepērkas daudz apzinātāk un izvēlas veselīgus produktus. Par svarīgu faktoru ir kļuvis arī ēdiena pagatavošanas ātrums, tādēļ aizvien vairāk cilvēku dod priekšroku ātri pagatavojamiem ēdieniem. Strauji pieaug to cilvēku skaits, kuri domā par vides saglabāšanu, ilgtspējību un ētiskajiem aspektiem, tāpēc
pieaug arī bezatkritumu jeb «zero waste» dzīvesveida popularitāte un, protams, iepērkoties produkta cena joprojām ir būtiska.
Maz cukura un sāls
Maz cukura un sāls pārtikas produktos ir nemainīga tendence jau vairāku gadu garumā.
Pētījumi pierāda, ka cukurs un pārmērīga sāls lietošana negatīvi ietekmē veselību.
Proteīns visur
Cilvēki arvien vairāk pievērš uzmanību proteīna jeb olbaltumvielu uzņemšanai. 2018. gadā uzņemtajam proteīna daudzumam uzmanību pievērsīs ne tikai fitnesa fani, bet arī tie veselīga dzīvesveida piekritēji, kas ar sportu regulāri nenodarbojas. Ar proteīnu tiks bagātināts itin viss, sākot ar pankūkām, braunijiem un pākšaugu pastām, un beidzot ar batoniņiem, augu pieniem un saldējumu.
Apkopojot stāstīto, var teikt, ka patērētājs kļūst izglītotāks, viņš sasaista ēdienu ar veselību, labsajūtu un skatās arī uz lielāko kontekstu, kurā ietilpst vides faktori un dzīvnieku tiesības. Patērētājam svarīga ir kļuvusi ne tikai produkta uzturvērtība, bet arī lietošanas ērtums un cena.