- Kādu brīdi pirms ēšanas izdzer glāzi ūdens. Saldās limonādes slāpes neremdē, bet palielina apetīti, kā arī satur daudz cukura, līdz ar to - liekas kalorijas.
- Nedzer ēšanas laikā, tā tu apēdīsi vairāk, to pat nemanot.
- Sāc ar svaigajiem salātiem: tie ir balastvielām bagāti, sniegs sāta sajūtu, bet neļaus pārēsties.
- Ja pagatavots bagātīgs mielasts, uzliec uz šķīvja nedaudz, ēd lēnām, izbaudot katru ēdienu. Ja kaut ko nevēlies, atsakies. Tev nav jājūtas neērti, ja nevēlies nobaudīt trešo kūkas variantu. Pieklājīgi ir palūgt šo kūkas gabaliņu līdzņemšanai, pret to noteikti neviens neiebildīs.
- Nākamajā dienā laba izvēle būs vājpiena dzērieni: paniņas, kefīrs. Derēs arī veģetāra sakņu zupa vai dārzeņu sula. Dodies uz mežu pastaigāties, paslēpo, paslido - tavs ķermenis tev pateiks paldies.
Farmaceita asistentes Zandas Ozoliņas padomi, kā svētku laikā tikt galā ar pārēšanās izraisītu sliktu pašsajūtu.
Gremošanas traucējumi var apzīmēt plašu nepatīkamu simptomu klāstu, un lielākajā daļā šo gadījumu šos simptomus izraisa ēdiens. Cilvēki, kurus piemeklējušas šīs problēmas, var just nelabumu, vēdera uzpūšanos un sāpes. Kopš seniem laikiem ar gremošanu un kuņģi saistītu disfunkciju ārstēšanai tiek lietota ingvera sakne un ārstnieciskās kumelītes.
Augus vislabāk uzņemt remdējošas tējas veidā. Piparmētru eļļa palīdz zarnu krampju un vēdera uzpūšanās gadījumā. Gremošanas traucējumu gadījumā var pakošļāt un norīt tējkaroti fenheļa sēklu vai ķimeņu. Šīs sēklas satur eļļas, kas palīdz pret zarnu spazmām un vēdera pūšanos. Nelabuma gadījumā vislabāk izdzert glāzi silta ūdens. Ja tomēr tas nav palīdzējis, var lietot «ātrās palīdzības» medikamentus, kas uz pāris stundām samazinās simptomus.
Bet ja zināt, ka slikta pašsajūta var ietekmēt svētkus, ēdiet biežāk un mazākas porcijas.