Restorānam devu savu vārdu – Valtera restorāns. Kāds man ieteica restorānu saistīt ar sevi, jo ir labāk, ja cilvēki nāk nevis vienkārši uz restorānu ar nosaukumu, bet nāk pie pavāra. Vienlaikus tā ir arī dubulta atbildība pret kvalitāti.
Šis bija pirmais restorāns Latvijā, kur ēdienu pagatavošanai izmantojām tikai Latvijas lauku produktus. Mans mērķis nebija kaut kādā veidā kādu pārsteigt. Daudzus gadus esmu cepis saldētās garneles, ķemmes, esmu gatavojis ķenguru, krokodilu – man šķita, ka būšu labāks, ja darīšu nezināmas lietas.
Un tad es aptvēru, ka neizmantoju to, kas ir mums apkārt. Strādājot Dikļu pilī, iepazinos ar zemniekiem. Bija daudz feinu zemnieku, kuri vai nu aizslēdza visu ciet un aizbrauca uz Īriju, vai arī nīkuļoja. Izvēle par Latvijas produktu izmantošanu bija ne tikai restorānam, bet arī sirdij. Kad tu maksā pavadzīmes par pārtiku, tu skaidri zini, ka samaksā Jānim no laukiem, un tu viņu atstāj šeit.
Ir cilvēki, kuri saka, ka mums nav par daudz restorānu, bet mums ir ļoti maz iedzīvotāju. Savā ziņā varu tam piekrist. Jā, ir rudeņi, ir ziemas periods, kad ir klusu. Arī man ir bijuši brīži, kad rokas laižas lejā, bet tās nekad nav nolaidušās tik zemu, ka nevarētu atkal pacelt augšā. Laikam jau kādreiz vajag drusku nokrist, lai pēc tam atkal smuki pieceltos. Kad vēru restorānu vaļā, domāju – ja nostrādāšu gadu, tas jau būs labi un veiksmīgi. Bet redz – pavasarī restorānam jau būs pieci. Kaut gan joprojām, tāpat kā Rīga, restorāns nav līdz galam gatavs, katru dienu ir kur augt un attīstīties.