Neliela, bet pamācoša un realitāti atklājoša diskusija izvērtusies tviterī, kur kāds vērīgs kārumnieks, pētot, cik tad īsti šokolādē ir tā labuma un cik tīrā salduma, gribēdams to nevar saprast. Tad nu nāk talkā ražotājs un mēģina paskaidrot, kāpēc sastāvdaļu atšifrējuma pirmajā vietā tomēr ir cukurs.
Cik īsti 52% kakao šokolādē ir kakao un cik cukura?
Ja sastāvu norāda dilstošā secībā un kakao noradīts kā 52%, tad kāpēc cukurs 1.vietā? Man kkas nelīmējas kopā.. Emn? Sk.sastavu #Laima #šokolāde @LaimaSaldumi pic.twitter.com/ewZRc0ASqB— Ieva Brante (@ibrante) November 13, 2017
Labdien, Ieva! “Laimas” 52% tumšā šokolāde satur 52% kakao, kuru kopā veido kakao masa un kakao sviests. Sastāvā, kas redzams uz produkta iepakojuma, arī kakao sastāvs tiek sadalīts pa sastāvdaļām un attēlots proporcionāli, dilstošā secībā.— Laima (@LaimaSaldumi) November 14, 2017
Tas brīdis, ka tev gudri skaidro, bet tu vienalga nesaproti..
Tātad kakao tomēr ir mazāk kā 52%, bet cukura ir vairāk kā 52%.— Ieva Brante (@ibrante) November 14, 2017
Kā tipveida līgumā: kas izdevīgi jums, ir norādīts parastā drukā, bet kas neizdevīgi man - sīkiem burtiņiem.
Ar mānīšanos patērētāju nenoturēsiet.— Ieva Brante (@ibrante) November 14, 2017