Svētku maltītes vienkāršība
Tomēr jautāts, ko šefpavārs ieteiktu Latvijas ģimenēm rūpēt Ziemassvētku galdam, Jānis tieši norāda, ka tradīcijas ir jāveido un ir jāsāk kaut vai ar vienu vienkāršu, piemirstu zivi. Tā Jānis aicina atcerēties, cik dažādas, svaigas un gardas zivis ir pieejamas Latvijā. Apcepta, tvaika katlā pagatavota, folijā tīta vai pat panēta – ar minimālām garšvielām tā būs varena maltīte, kas ģimenei radīs baudu un paliks prātā. Un, ja enerģijas uz iemaņas pietiek – pārsteigt savējos ar putukrējumu un ķīseli vai tradicionālo maizes zupu. Diemžēl saldo batoniņu un kārbiņu pārtikas laikmetā jāatzīst, ka esam piemirsuši mājās gatavotos saldos ēdienus un jādomā, vai maz visām saimniecēm un saimniekiem šie ēdieni uzreiz būs pa spēkam. Jānis norāda, ka ar katru reizi tie izdosies arvien labāk – tas viss ir tikai iemaņu jautājums.
Tāpat Dikļu pils restorāna šefpavārs īpaši gaismā izceļ Latvijai raksturīgos produktus, un tie nebūs nav tikai kartupeļi un āboli. Dažāda veida pākšaugi, kāļi, bietes, grūbas un putraimi ir lieliski rudens-ziemas sezonas produkti.
Jaungada piedzīvojums īsteniem gardēžiem
Domājot par Jauno gadu, kas teju jau klauvē pie logiem, ir vērts apsvērt, kā to sagaidīt. Arī šajā jomā Dikļu pils ir jau parūpējusies par gardēžiem, piedāvājot īpašu un nebijušu Jaunā gada pasākumu. Sadarbībā ar šefpavāru, pils draugu un vienkārši labu cilvēku Mārtiņu Sirmo, ir tapis Jaunā gada pasākuma koncepts – Gastronomiskā misija «Jaunais Gads». Lai pārsteigtu un aizrautu, sagaidot Jaungadu Dikļu pilī, būs iespēja piedzīvot ceļojumu pa septiņiem dažādiem vienas nakts restorāniem. Uzkodu, austeru, tartara, vīna un siera, svētku un desertu restorāni – tas viss Dikļu pils telpās Jaunā gada svinību laikā. Tā ir nebijusi iespēja, ceļojot pa pili un baudot dažādus izmeklētus gardumus, aizvadīt Vecā gada stundas un iesoļot Jaunajā, 2018. gadā. Katrā no restorāniem tiks piedāvāts arī pieskaņots dzēriens. Svinību noslēgumā paredzēta tradicionālā balle ar dzīvo mūziku un dejām pils klēts ēkā.
Mūsdienās, kad darbs darbu dzen, steigā ēdam un sarunājamies, pat acīs neieskatoties, tā ir lieliska izdevība, aizvest sevi prom no rūpēm un darbu sarakstiem. Tāpat nereti šādi saviesīgi pasākumi kalpo kā lieliska tīklošanās iespēja – satikt domubiedrus, nodibināt jaunus kontaktus vai iemantot kompanjonus nākamajiem garšas piedzīvojumiem. Izsmalcināta, nesteidzīga un pārdomāta atpūta veldzēs jūs un iedvesmos Jaunā gada panākumiem.