Lāčplēša ielā ar atklātu liesmu degusi divstāvu koka ēka; evakuēti pieci cilvēki

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas centrā šodien bija aizdegusies divstāvu koka ēka un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi uz apkārtējiem namiem. Ugunsgrēka dēļ pilnībā bija slēgta satiksme Lāčplēša ielā starp Avotu ielu un Aleksandra Čaka ielu. Lai piekļūtu uguns perēklim, ugunsdzēsēji mēģināja izzāģēt skaidu plates, ar kurām degošajai ēkai ir aizbarikādēti logi.

Izsaukums uz Lāčplēša ielu saņemts ap plkst.14.19. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka ēka. VUGD norādīja, ka pastāvējuši liesmu izplatīšanas draudi uz apkārtesošajām ēkām.

Ugunsgrēks bija piesaistījis vairāku simtu ieinteresēto cilvēku uzmanību.

Degošā māja jau vairākus gadus nav apdzīvota, taču vēl nesen vienā tās daļā mitinājās pagalmā iekārtotās autostāvvietas sargi.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) pastāstīja, ka pirms diviem gadiem ēka Lāčplēša ielā 85 tika klasificēta kā «B» kategorijas vidi degradējoša būve un to īpašniekiem ir piemērots paaugstinātais nekustamā īpašuma nodoklis.

Ēka ir kopīpašums un tā pieder četrām fiziskām personām un vienai juridiskai personai. Uzreiz pēc ugunsgrēku seku likvidēšanas Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti apsekos īpašumu un lūgs to īpašniekiem sniegt skaidrojumu, kā ēka tiks sakārtota. Ja īpašnieki tuvākajā laikā nesakārtos ēku atbilstoši pašvaldības saistošo noteikumu prasībām, tad Īpašuma departaments lems par ēkas sakārtošanu piespiedu kārtā.

Ugunsgrēks tika lokalizēts īsi pirms plkst.16. Kopējā degšanas platība bija 375 kvadrātmetri. No blakus ēkas tika evakuēti pieci cilvēki.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu