Vairākiem no šiem restorāniem ir kopīga saimniecība, piemēram, ar viesnīcu - Dikļu pilij, restorānam «Bergs», kā arī «Le Dome». Dažiem zem viena zīmola ir vēl citi biznesi, kas, iespējams, varētu ietekmēt vidējās algas un sociālo iemaksu rādītājus tieši par restorānu. Tāpēc raidījuma komanda lūdza Valsts ieņēmumu dienestam (VID) papildu datus - atšifrēt, cik šajos restorānos pelna šefpavāri, pavāri, viesmīļi un trauku mazgātāji. Šādus datus par katru uzņēmumu likums liedz publicēt, jo tā ir komercinformācija, bet šos datus drīkst publicēt anonimizēti.
Četros no 18 raidījuma analizētajiem elitārajiem restorāniem ir salīdzinoši augstas algas, bet pārējos tās ir krietni zemākas. Divos restorānos pavāriem maksā 225 un 286 eiro mēnesī, citos restorānos pavāru vidējās algas ir no 368 eiro līdz 442 eiro mēnesī «uz papīra».
Raidījuma veidotāji pieļāvuši iespēju, ka ēdināšanas biznesu ietekmē arī sezonas, un vasarā restorānā, kad viesu ir vairāk, pieņem klāt vēl darbiniekus, kuri gada laikā tiek uzskaitīti, bet pilnu gadu nestrādā. Tāpēc raidījuma komanda lūgusi VID datus par pērn jūnijā samaksātajām sociālajām iemaksām par darbiniekiem, taču aina būtiski neesot mainījusies. Septiņu restorānu vidējās sociālās iemaksas par saviem darbiniekiem bija zem minimālās algas, septiņiem tā pārsniedza 500 eiro robežu, tikmēr četriem tā bija augstāka par 700 eiro.
Piemēram, «Valtera restorānā» vidējās sociālās iemaksas mēnesī par darbinieku ir 106 eiro mēnesī, tas ir, zem minimālās algas. Restorāna saimnieks un arī šefpavārs Valters Zirdziņš raidījuma veidotājiem skaidrojis, ka algas nav lielas, jo ne visi strādā pilnu slodzi, bet daudziem darbiniekiem ir arī cits darbs. Turklāt arī uzņēmums nav liels, restorānā ir 24 vietas.