«Nereti cilvēkiem šķiet - ja ēdiens ir veselīgs, tad tam jāpadara viņu slaidu. Bet tas to nenozīmē! Internetā var atrast neskaitāmus rakstus ar virsrakstu: desmit produkti, kas slaidina. Tur būs minēts avokado, augļi utt. Taču šajos rakstos nav pateikts, cik daudz šos produktus drīkst lietot. Vēl nereti var izlasīt dažādas muļķības - par raugu, cik tas ir kaitīgs, par gī sviestu, cik tas ir brīnišķīgs, lai gan patiesībā tā nav, par to, ka pēc pulksten sešiem vakarā vairs nedrīkst ēst un kartupeļus ar gaļu kopā nedrīkst ēst. Ir tik daudz dziļi iesakņojušos mītu! Pat kartupelis ir pasludināts par vienu briesmīgu nezvēru. Taču jāsaprot, ka jebkuru veselīgu produktu pagatavošanas laikā var sabojāt.
Eļļa pati par sevi ir brīnišķīga, bet to vajag lietot nedaudz un svaigā veidā pie salātiem, pesto mērcēs. Kad eļļu karsē, tā zaudē lielāko daļu savu labo īpašību. Tāpat jāatceras, ka cepšanai der tikai olīveļļa un rapšu eļļa,» intervijā stāsta diētas ārste Lolita Neimane.
Lolita iesaka