Pasažieri brutāli pret paša gribu izsēdina no pārpildītas lidmašīnas

TVNET
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Videomateriālā redzams, kā apsardzes darbinieki lieto brutālu spēku, lai ar varu izsēdinātu pasažieri no pārpildītas «United Airlines» lidmašīnas.

Video, kuru sociālajos medijos publicēja kāds pasažieris, ātri vien izpelnījās plašu rezonansi, ziņo BBC.

Lidmašīnai svētdienas vakarā bija paredzēts doties no Čikāgas uz Lūivilu, taču pacelšanās aizkavējās, jo lidmašīna bija pārpildīta. Pasažieri tika aicināti brīvprātīgi pieteikties atteikties no lidojuma, jo bija jāatbrīvo vieta aviokompānijas darbiniekiem, kuriem nākamajā dienā bija jābūt darbā.

Džeizs D. Anspačs, kurš incidenta brīdī atradās lidmašīnā, savā «Twitter» kontā raksta: «Neviens nepieteicās, tāpēc «United Airlines» izvēlējās mūsu vietā. Viņi izvēlējās aziātu ārstu un viņa sievu.»

Ārstam nākamajā dienā bija jābūt darbā, tāpēc pats atteikties no lidojuma viņš nepieteicās. Anspačs raksta: «Pēc 10 minūtēm ārsts ar asiņainu seju ieskrēja atpakaļ lidmašīnā, pieķērās pie staba lidmašīnas aizmugurē, sakot: «Man ir jātiek mājās.»»

«United Airlines» BBC sniedza savu komentāru, taisnojoties, ka lidmašīna bija pārpildīta, proti, pārdots vairāk vietu nekā fiziski iespējams. «Mūsu komanda mēģināja atrast brīvprātīgos. Kad kāds pasažieris atteicās pamest lidaparātu no brīvas gribas, tika iesaistīti tiesībsargājošo iestāžu darbinieki,» skaidro lidsabiedrības pārstāvis.

Aviokompānijas izpilddirektors Oskars Muness savā «Twitter» kontā paziņojis: «Šis ir skumdinošs notikums visiem United darbiniekiem. Es atvainojos, ka nācās šos pasažierus izsēdināt. Mūsu komanda bez kavēšanās sadarbosies ar varasiestādēm un sniegs detalizētu skaidrojumu par notikušo. Tāpat mēs vērsīsimies pie šā pasažiera personīgi, lai atrisinātu situāciju.»

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu