Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Uz grīdas nokritis ēdiens. Ēst vai neēst?

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Flickr

Uz grīdas nokritušu ēdienu drīkst bez bažām ēst, ja tas pacelts piecu sekunžu laikā, apgalvo zinātnieks.

Mikrobu eksperts profesors Entonijs Hiltons no Astonas Universitātes Anglijā apgalvo, ka pilnīgi droši par nokritušā kumosa tīrību mēs nevaram būt nekad, taču satraukumam nav liela pamata, ja ēdiens uz grīdas sabijis vien acumirkli.

«Protams, nevajadzētu ēst pārtiku, kas ir acīmredzami netīra, taču, ja tā nav nosmērēta, tad, visticamāk, šo dažu sekunžu laikā tā nebūs uzņēmusi kaitīgas baktērijas. Tiesa, tas nenozīmē, ka mikrobi no zemes nevar nonākt uz pārtikas,» Lielbritānijas medijam «The Independent» saka profesors Hiltons.

Pētījumā pierādījies, ka grīdas virsma, ēdiena veids un laiks, ko tas pavadījis uz grīdas, ietekmē to, cik daudz mikrobu uz ēdiena var nonākt.

No 2000 aptaujāto cilvēku 79% atzinuši, ka lieto uzturā ēdienu, kas nokritis uz grīdas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu