Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Receptes ēdieniem pēc Ziemassvētkiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Pēc Ziemassvētkiem, kad ģimenes lokā tiek klāts bagātīgais svētku galds, nereti mums paliek pāri dažādi nenotiesāti ēdieni. Ko ar tiem iesākt, lūk, pāris idejas!

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Zirņi ar speķi un rūgušpienu

Pasniedz māla bļodiņās, pārlietus ar kubiņos sagrieztu un ar sīpoliem apceptu speķi.

Zirņi ar speķi un rūgušpienu

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Gulašzupa ar kāpostiem

Katrā valstī Ziemassvētku tradīcijas atšķiras, un tas nenoliedzami atstāj savu ietekmi uz ēdienu izvēli. Piem., Tirolē tiek ieturēta «svētā maltīte» – ar kultisko klusēšanu, mazgāšanos un gavēšanu. Uz to vienmēr tiek aicināti nabagi, visi ēd pilnīgā klusumā un neviens nedrīkst ienākt istabā, kad rituāls ir sācies.
Vakariņas sākas ar zupu, tai seko biezenis ar vīnogām, un beigās tiek notiesāts slavenais Blattlstock – plānas maizes kārtojums ar magonēm, pārliets ar medu. Arī mēs piedāvāsim jums kādas īpašas zupas recepti, kura lieliski iederēsies arī uz svētku galda. Autors - Bonappetit.lv

Gulašzupa ar kāpostiem

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Sautēti kāposti apelsīnu sulā

Sautēti kāposti apelsīnu sulā

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Rasols (parastais)

Rasols (parastais)

Uz augšu