Pēc Ziemassvētkiem, kad ģimenes lokā tiek klāts bagātīgais svētku galds, nereti mums paliek pāri dažādi nenotiesāti ēdieni. Ko ar tiem iesākt, lūk, pāris idejas!
Receptes ēdieniem pēc Ziemassvētkiem
Zirņi ar speķi un rūgušpienu
Pasniedz māla bļodiņās, pārlietus ar kubiņos sagrieztu un ar sīpoliem apceptu speķi.
Gulašzupa ar kāpostiem
Katrā valstī Ziemassvētku tradīcijas atšķiras, un tas nenoliedzami atstāj savu ietekmi uz ēdienu izvēli. Piem., Tirolē tiek ieturēta «svētā maltīte» – ar kultisko klusēšanu, mazgāšanos un gavēšanu. Uz to vienmēr tiek aicināti nabagi, visi ēd pilnīgā klusumā un neviens nedrīkst ienākt istabā, kad rituāls ir sācies.
Vakariņas sākas ar zupu, tai seko biezenis ar vīnogām, un beigās tiek notiesāts slavenais Blattlstock – plānas maizes kārtojums ar magonēm, pārliets ar medu. Arī mēs piedāvāsim jums kādas īpašas zupas recepti, kura lieliski iederēsies arī uz svētku galda. Autors - Bonappetit.lv
Sautēti kāposti apelsīnu sulā
Rasols (parastais)