Ir ēdieni, kurus mēs saucam par Ziemassvētku klasiku, un vieni no tiem pilnīgi noteikti ir pīrādziņi! Dažādas formas, dažādi pildījumi – tā, lai neviens nav apdalīts. Milti pa gaisu, virtuve pilna darbīgu roku un mīļo cilvēku smieklu – lūk, labi padarīts darbiņš un brīnišķīga noskaņa svētkiem.
Pīrādziņu izlase visām gaumēm
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaimiņienes speķa pīrādziņi
Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru
Pīrādziņi ar balto sieru
Kāpostu pīrādziņi
Maltās gaļas pīrādziņi
Raudzējot mīklu, telpā nedrīkst būt caurvējš, tad mīklai cieta garoza;
Pīrāgus cep vidējā temperatūrā, lai pildījums neizkalst;
Ja pīrāgs nenāk nost no plāts, nebojājot to – noņem ar diega palīdzību;
Pīrāgus pirms cepšanas apsmērē ar olu, cukurūdeni vai pienu, tad veidojas skaists spīdums.