Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Pīrādziņu izlase visām gaumēm

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Depositphotos

Ir ēdieni, kurus mēs saucam par Ziemassvētku klasiku, un vieni no tiem pilnīgi noteikti ir pīrādziņi! Dažādas formas, dažādi pildījumi – tā, lai neviens nav apdalīts. Milti pa gaisu, virtuve pilna darbīgu roku un mīļo cilvēku smieklu – lūk, labi padarīts darbiņš un brīnišķīga noskaņa svētkiem.

Kaimiņienes speķa pīrādziņi

Raksta foto
Foto: TVNET lasītājs

Kaimiņienes speķa pīrādziņi

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru

Raksta foto
Foto: Depositphotos

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru

Pīrādziņi ar balto sieru

Raksta foto
Foto: TVNET lasītājs

Pīrādziņi ar balto sieru

Kāpostu pīrādziņi

Raksta foto
Foto: Depositphotos

Kāpostu pīrādziņi

Maltās gaļas pīrādziņi

Raksta foto
Foto: Depositphotos

Maltās gaļas pīrādziņi

  • Raudzējot mīklu, telpā nedrīkst būt caurvējš, tad mīklai cieta garoza;

  • Pīrāgus cep vidējā temperatūrā, lai pildījums neizkalst;

  • Ja pīrāgs nenāk nost no plāts, nebojājot to – noņem ar diega palīdzību;

  • Pīrāgus pirms cepšanas apsmērē ar olu, cukurūdeni vai pienu, tad veidojas skaists spīdums.

Uz augšu