Šie ir īsti svētku gaidīšanas laika cepumi – mana versija par citādām piparkūkām. Burvību tiem piešķir cukurotā maliņa. Taču, ja svētki aiz muguras, šo garšvielu vietā droši vari izmantot vaniļu, citrona vai apelsīna miziņu, iegūstot pavisam citas garšas nianses.
Piparcepumi - interesanta recepte! (3)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
Cepumiem
- 250 g augstākā labuma miltu
- 175 g mīksta sviesta
- 1 ola
- 120 g cukura
- 1 ēd.k. garšvielu maisījuma*
- 1 sauja viegli apgrauzdētu valriekstu vai pekanriekstu
Cukurotajai maliņai
- 100 ml piena
- 5 ēd.k. gaišbrūnā cukura
Rezultāts
- 40 gab.
Pagatavošana
- Ar koka karoti puto sviestu ar cukuru.
- Pievieno olu, labi sakul.
- Samaisi miltus ar garšvielām, iesijā sviesta-olu maisījumā.
- Veikli samīci viendabīgu mīklu, pievieno veselus apgrauzdētus riekstu kodolus, iemīci arī tos.
- Savel mīklu 5 cm diametra resnuma desā, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī dzesēties.
- Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.
- Pārzied savelto mīklu ar pienu un apviļā cukurā.
- Griez 4–5 mm plānas šķēlītes, kārto uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, starp cepumiem atstājot nelielas atstarpes.
- Cep apmēram 15 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni un aromātiski.
* sastāv no maltām krustnagliņām, malta kanēļa, malta muskatrieksta, maltām koriandra sēklām, malta kardamona, maltiem melnajiem un virces pipariem.