Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Kadirovs sašutis: Maskava apcirpusi Čečenijas budžetu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

Krievijas Čečenijas reģiona līderis Ramzans Kadirovs pirmdien paudis neapmierinātību par to, ka Krievijas Finanšu ministrija apcirpusi viņa vadītās teritorijas budžetu.

«[Reģiona] premjerministrs detalizēti informēja par darbu pie Čečenijas Republikas budžeta saskaņošanas ar Krievijas Federācijas Finanšu ministriju. Rodas daudz jautājumu. Mūs nevar apmierināt Krievijas Federācijas Finanšu ministrijas piedāvātais budžeta projekta variants,» sociālajā tīklā «Instagram» ierakstījis līderis.

Kadirova neapmierinātību izraisījis tas, ka ir apturēta federālā mērķprogramma «Čečenijas Republikas ekonomikas un sociālās sfēras atjaunošana».

Čečenija ir viens no reģioniem, kas ir ļoti atkarīgi no federālā budžeta dotācijām.

Kad vēl 2011.gadā žurnālisti pēc vērienīgajām Groznijas svētku svinībām, kas sakrita ar Kadirova dzimšanas dienu, interesējās, no kurienes reģionā uzradušies līdzekļi tik krāšņiem svētkiem, Kadirovs atbildēja, ka «Allāhs dod» naudu, bet, no kurienes tā nāk, viņš nezina.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu