EP deputāti norādīja, ka fakts, ka tikai viens no trim patērētajiem ES zina par transtaukskābēm, apliecina, ka ar informāciju marķējumā vien nav pietiekami līdzēts.
Šī iemesla dēļ Eiropas Komisijai (EK) jāierosina ES līmeņa juridiski saistoši ierobežojumi rūpnieciski ražoto transtaukskābju saturam visos pārtikas produktos - vēlams divu gadu laikā, norāda deputāti.
EP deputāti kā pierādījumu minēja Dāniju, kur 2003.gadā ar likumu nacionālā līmenī ierobežotais transtaukskābju saturs eļļā un taukos līdz 2% ļāvis ievērojami samazināt mirstības gadījumus, ko izraisa sirds un asinsvadu slimības.
Transtaukskābes mēdz izmantot lētākā pārtikā, kas nozīmē, ka cilvēki ar zemākiem ienākumiem ir visvairāk pakļauti pārtikas produktiem ar augstāku transtaukskābju saturu. Tas savukārt palielina iespēju pieaugt nevienlīdzībai veselības jomā, norādīja EP deputāti.
Rezolūcija tika pieņemta ar 586 balsīm «par», 19 «pret» un 38 atturoties.