Tas arī ir pats svarīgākais, lai produkti, kuri ģimenē ir iecienīti un tiek ēsti regulāri, nesaturētu pesticīdu atliekvielas. Vēl priecē arī tas, ka ģimene daudz gatavo mājās. Tādā veidā ir iespējams pagatavot kārotos produktus par lētākām naudiņām, nekā tos pārdod veikalā gatavā veidā, - piemēram, bio auzu pārslu cepumus.»
Evija Kropa, Swedbank finanšu institūta eksperte komentē: «BioLoģiskais eksperiments ir sevi attaisnojis, apstiprinot, ka esošā budžeta ietvaros ikdienā lietot arī bioloģisko pārtiku ir pavisam reāli. Jā, tā nav lētāka, tomēr veiksmes atslēga slēpjas prioritātēs un mērenībā.
Ja ģimene patiesi vēlas ēst vairāk bioloģisko pārtiku un izvirza to par mērķi, tad rezultāti būs.
Sākotnēji plānošana un pārtikas iegāde varētu prasīt lielāku koncentrēšanos un laika patēriņu, taču vēlāk, iemanoties un izstrādājot savu iepirkšanās «shēmu», tas būtu pielīdzināms ierastajam pārtikas iegādes procesam lielveikalā. To arī apstiprina eksperimentā iesaistītā Priekuļu ģimene.
Izvairoties no pārspīlējumiem, (piemēram, «visu vai neko» attieksmes), ir iespējams aizstāt parastos pārtikas produktus ar bioloģiskajiem tajās produktu grupās, kas veido nozīmīgu īpatsvaru ikdienas patēriņā, – piena produkti, auzu pārslas, milti, rīsi, sezonas dārzeņi, ogas u.c. Skaidrs, ka pilnīgi visu aizstāt diez vai izdosies. Dzīve ir jābauda, un tāpēc svarīgi katram atrast savu kompromisu – vai un cik daudz esam gatavi ieguldīt noteikta mērķa labā, nezaudējot dzīves garšu.»