Uztura speciālista ieteikumi
Uztura speciālista ieteikumu mērķis – pilnveidot ģimenes ēdienkarti un ieteikt, kurus produktus var aizstāt ar bioloģiskajiem. Par pamatu uztura speciāliste ņēma ģimenes esošo ēdienkarti un iekļāva tajā BIO produktus.
- BIO auzu pārslas ar EKO Tukuma pienu un I LOVE ECO ievārījumu vai bioloģiski audzētām zemenēm.
- Omlete/olu kultenis (bio olas+piens+bio šampinjoni+bio tomāti) ar Ķelmēnu vai BIO Lāču rupjmaizi/saldskābmaizi.
- Pilngraudu pankūkas (vai nu tikai no bio pilngraudu miltiem, vai 50% pilngraudu milti + 50% baltie milti) ar EKO biezpienu un EKO ievārījumu.
- Biezpiena plācenīši ar BIO pilngraudu miltiem un olām un EKO krējumu.
Pusdienu/vakariņu varianti
- BIO malta cūkgaļa/jaunlopa gaļa ar konservētiem tomātiem + BIO pilngraudu pasta + svaigi BIO gurķīši.
- Liellopa kaulu buljons ar BIO kartupeļiem, cukīni, burkāniem un citiem dārzeņiem.
- Salāti (bio spināti, tomāti, gurķi u.c.) ar I love eco fetas sieru un olīveļļu.
- Frikadeļu zupa no BIO cūkas/jaunlopa gaļas.
- BIO tomātu/gurķu salāti ar EKO krējumu + vārīti apcepti BIO kartupeļi.
- BIO lēcas ar I love eco tomātu pastu un fetas sieru.
- Uz pannas/krāsnī cepti bio cukīni ar fetas/mocarellas sieru.
- EKO baltais jogurts + bio banāni + eko ievārījums.
- EKO biezpiens + EKO krējums.
- Paštaisīti auzu pārslu cepumi no bio auzu pārslām, eko sviesta, bio cukura, bio olām un bio miltiem.