Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8760729t1h38c4.jpg)
- Laša fileja - 2 gab. (katra 120 g)
- Kālis - 1 gab.
- Mazie burkāni - 5 gab.
- Baltais sīpols - 1 gab.
- Fenhelis - ½ gab.
- Ķiploks - 3 daivas
- Seleriju kāti - 2 gab.
- Kartupeļi - 2 gab.
- Saldie kartupeļi - 1 gab.
- Timiāns - 3 zari
- Sviests - 2 ēdamk.
- Laims - 1 gab.
- Sāls / pipari - pēc garšas
- Cepamais papīrs - 2 loksnes
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
- Noskalo, notīri un, plānās šķēlītēs, gareni sagriez dārzeņus.
- Marinē dārzeņus pievienojot tiem laima sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
- Sadali dārzeņus divās daļā, katru liec uz cepamā papīra.
- Katrai dārzeņu porcijai pāri liec laša fileju.
- Apkaisi to ar pipariem, sāli un svaigām timiāna lapiņām.
- Laša filejas gabaliņiem uzliec 1 ēdamkaroti sviesta un ietin cepamajā papīrā.
- Cep krāsnī 10 -15 minūtes.
- Izņem no krāsns un paturi neatvērtu 2-3 minūtes, lai garšas ievelkas.
Atceries, ka šādā veidā vari gatavot arīcitu zivi vai dārzeņus. «Asumiņam» pievieno čili vai eksperimentē ar citām garšvielām.
Autors: Normunds Baranovskis, «Aikāgaršo» šefpavārs