Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Cūkgaļas cepetis ar kraukšķīgiem kartupeļiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ziemas saulgriežu laikam piemērots cepetis!

Nepieciešams

  • 2 kg cūkgaļas
  • kartupeļi
  • 5 burkāni
  • kālis
  • 2 sīpoli
  • ķiploks
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Cepeša ādu iegriež, lai veidotos rūtis. Sajauc eļļu ar sāli, pipariem un ķiploku. Bagātīgi iesmērē cepeti ar eļļas maisījumu.

Cepamtraukā liek burkānus, uz pusēm pārgrieztus sīpolus, kāļus. Uz burkāniem ar ādu uz leju liek cepeti. Cep 190 grādos stundu, tad pagriež cepeti ar ādu uz augšu un blakus cepetim pieliek kartupeļus. Cep vēl apmēram stundu.

Gatavu cepeti atstāj uz 10 minūtēm, tad sagriež. Pasniedz kopā ar kartupeļiem un ceptajiem dārzeņiem. No cepeša šķidruma pagatavo mērci.

Uz augšu