Kārtīgas pusdienas svētku laikam.
Cūkgaļas rulete ar malto gaļu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 1 kg cūkas pavēderes
- 500 g maltas liellopu gaļas
- 2 burkāni
- 2 ķiploka daiviņas
- dilles
- rozmarīns
- sāls
- pipari
Pagatavošana
Cūkgaļas pavēderi pārgriež uz pusēm, atstājot maliņu nepārgrieztu, lai gaļu var «atvērt» un izklāt lielā gabalā.
Burkānu sarīvē, piejauc izspiestu ķiploku, sagrieztus zaļumus, pievieno maltajai gaļai. Sajauc, sāla, piparo.
Cūkgaļu sāla un piparo, vienmērīgi pārliek ar maltās gaļas maisījumu. Visu satin ciešā rullī un notin ar diegu.
Ruleti apcep pannā sakarsētā eļļā, lai veidojas brūna garoziņa. Tad liek cepamtraukā, nedaudz uzlej karstu ūdeni vai buljonu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (170 grādi) 1 stundu, ik pa laikam aplaistot ar cepeša šķidrumu.