Latvijas Finiera rūpnīcā liels ugunsgrēks

TVNET/LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/@aivitaaaa

Kā TVNET vēsta aculiecinieki, tad ap pulksten 10 lielā ātrumā Pārdaugavas virzienā aizsteidzās 4 ugunsdzēsēju mašīnas.

Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki - 26 gadus vecs vīrietis guvis apdegumus pēdu un potīšu rajonā, bet 59 gadus vecs vīrietis saindējies ar dūmiem. Cietušie nogādāti slimnīcā.

Rīgā šorīt uz ugunsgrēku uzņēmuma «Latvijas Finieris» rūpnīcā devušies iespaidīgi ugunsdzēsēju spēki, apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Ap plkst.11.40 ugunsgrēks lokalizēts. Kopējā degšanas platība bijusi 250 kvadrātmetri. 200 kvadrātmetru platībā degusi telpa, kurā bijusi uzstādīta ražošanas iekārta un novietota gatavā produkcija, bet 50 kvadrātmetru platībā dedzis ceha jumts.

«Latvijas Finieris» padomes biroja vadītāja Jolanta Medne paziņojumā medijiem apstiprina, ka ap plkst. 9.30 «Lignums» laminēšanas cehā izcēlās ugunsgrēks, kas šobrīd tiek lokalizēts.

Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas VVD inspektoriem, citas ķīmiskās vielas, kas atrodas rūpnīcas teritorijā, nav apdraudētas.

Kamēr ugunsdzēsēji strādā, cehā iekļūt nav iespējams. Tiklīdz dzēšanas darbi būs pabeigti, izveidotā izmeklēšanas komisija varēs uzsākt darbu un noteikt ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un novērtēt zaudējumus, norāda Medne.

Ņemot vērā, ka šāda rūpnīca ir paaugstinātas bīstamības objekts, uz notikuma vietu devušās astoņas autocisternas, divas autokāpnes un viens autopacēlājs.

Uz notikuma vietu devies 51 ugunsdzēsējs.

«Latvijas Finiera» pārstāve Jolanta Medne skaidro, ka patlaban ugunsdzēsēji rūpnīcā strādā, taču konkrētas informācijas par to, kur un kāpēc ugunsgrēks sācies, nav. Ziņas par iespējamiem negadījuma iemesliem pagaidām nav.

Uzņēmuma vadība ir pateicīga saviem darbiniekiem par nosvērtību un situācijas izpratni, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) par tūlītējo reakciju, profesionāli lokalizējot ugunsgrēku.

Koncerna «Latvijas Finieris» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. «Latvijas Finieris» eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa.

«Latvijas Finiera» vadība izvērtē iespēju atsākt darbu rūpnīcā «Lignums»

Latvijas lielākā kokapstrādes uzņēmuma «Latvijas Finieris» vadība šobrīd izvērtē, vai ir iespējams atsākt darbu rūpnīcā «Lignums» pēc ceturtdienas rītā notikušā ugunsgrēka, aģentūrai BNS pavēstīja padomes biroja vadītāja Jolanta Medne.

«Ugunsgrēks ir nodzēsts, ugunsdzēsēji uzrauga negadījuma vietu, kura ir norobežota. Vadība izvērtē iespēju šodien atsākt rūpnīcas darbu,» norādīja Medne.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu