3. Arvien aktuālāka kļūst ātrā ēdināšanas kultūra, bet ar veselīgāku pieskaņu. Viens no populārākajiem ēdieniem ir slavenais burgers, kas tiek pagatavots kvalitatīvāk un veidots ar savdabīgiem produktiem. Gaļu var aizstāt ar labi pagatavotu omāru vai krabju gaļu. Vārdu sakot, ievieto A klases produktu un pārsteidz savas garšas kārpiņas!
4. Pēc iespējas ēdienkartē iekļauj zaļumus, dārzeņus un citus produktus, ko var lietot svaigus, bez termiskas apstrādes. Noteikti vajadzētu interesēties par produktu izcelsmi. Tas ir īpaši svarīgi šajā gada posmā, kad pašmāju dārzeņu raža vēl īsti nav ienākusies.
5. Šopavasar modēir lielgabala produkti. Lieli grillēti puskartupeļi, salāti griezti lielos gabalos. Dabīgi un svaigi. Sarežģītākā ir mērcīte, jo to pagatavot ir visgrūtāk. Tai jābūt bagātīgai un ēdienam atbilstošai, tad tā ēdienu padara baudāmāku.
6. Pērn pasaulē popularitāti izpelnījās interesanta tendence gatavot ēdienu bez pārpalikumiem. Daži šefpavāri izpelnījās slavu ar ēdieniem, kas pagatavoti no tradicionāli neizmantotajām produktu daļām. Šogad šī planētai draudzīgā tendence tikai pieņemsies spēkā.
7. Kečups, sinepes, majonēze – tik ierastās gaļas ēdienu piedevas šopavasar atkāpsies otrajā plānā, vietu dodot āziešu garšvielām, kuru nosaukumus sākumā grūti izrunāt, kur nu vēl atcerēties.
8. Dzērienu jomā pērnā gada tendenci – smūtijus – šovasar aizstāj tēja visos iespējamajos veidos, arī ledus tēja un alkoholiskā.
9. Pasaulē joprojām dominē franču virtuve un ir piemērots laiks pamēģināt mājās pagatavot Francijas ēdienus. Franču sautējumi, labi pagatavoti visa veida dārzeņi, arī garneles un gliemeži. Laba vīna piemeklēšana ēdienreizei Latvijā jau kļuvusi par normu.