Rīgā top vērienīgs nekustamo īpašumu projekts (5)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četri bērnudārzi, sporta un veselības centrs, vairāki bērnu rotaļu un sporta laukumi, veikali, beķereja un aptuveni 2600 dzīvokļu ar pilnu apdari - ''Soleville'' ir vērienīgākais nekustamo īpašumu projekts, kāds tapis Rīgā kopš LR neatkarības atgūšanas.

''''Soleville'''' atradīsies Pļavniekos starp Ulbrokas un Lubānas ielām 10.4 ha platībā. Projekta būvniecība iedalīta sešās kārtās. 1.kārtu sāks būvēt 2007.gada nogalē un pabeigs 2009.gadā, uzbūvējot vienu 13 stāvu ēku, divas 17 stāvu ēkas, kā arī vienu no četriem projektā paredzētajiem bērnudārziem un sporta laukumiem. Katrā mājā paredzēti 3 ātrgaitas lifti, telpas ratiņu un velosipēdu novietošanai. Namu vestibilos būs nama uzraugs, kas rūpēsies par iedzīvotāju drošību.

Kopumā projektu plānots realizēt 7 gadu laikā, investējot aptuveni 350 miljonus EUR.

''''Soleville'''' projektu izstrādāja ''''Projektēšanas birojs Arhis'''', kas par ''''Soleville'''' idejas pamatu uzskata cilvēku un viņa vajadzības. ''''Arhis'''' veica pētījumu, lai noskaidrotu, kāds ikdienā ir cilvēku maršruts, kur viņi dodas, cik ilgu laiku patērē ceļā. Pētījuma rezultāti liecina, ka katru dienu Rīgas iedzīvotāji ceļā pavada līdz pat 3 h, vedot bērnus uz bērnudārzu un atpakaļ, dodoties iepirkties, uz sporta centru vai arī solāriju,'''' skaidro A.Kaņepe, turpinot, ka tas ir iemesls, kādēļ dzīvojamos namus ''''Soleville'''' papildina tik plašs ikdienā nepieciešamo pakalpojumu klāsts. Esam izskaitļojuši, ka ''''Soleville'''' iedzīvotāji ik dienu varētu ietaupīt aptuveni 2,5 h.''''

''''Mēs vēlējāmies, lai šis nebūtu kārtējais liela mēroga nekustamā īpašuma projekts. Mums bija vēlme radīt vidi, kas varētu pieteikt jaunu dzīvesveida modeli ārpus pilsētas centra – komūnu harmoniskā, dabiskā vidē, kas dotu iespēju cilvēkiem sveicināt citam citu, satikties. Tikai tā iespējams veidot veselīgu sabiedrību,'''' stāsta "Soleville" galvenais arhitekts Andris Kronbergs.

''''Soleville'''' būs viens no retajiem Rīgas nekustamo īpašumu projektiem, kurā lielu daļu teritorijas aizņems parks-pilsētdārzs ar pastaigu celiņiem, sporta un spēļu laukumiem.

Autotransporta kustība tiks novirzīta apkārt dzīvojamam rajonam, projekta iekšējā teritorijā nebūs satiksmes un autoceļu. "Solevilles" iedzīvotāju automašīnām ir paredzēta vieta divlīmeņu pazemes autostāvvietā, kas plešas zem visas projekta teritorijas.

Izvēlēto projekta attīstības vietu ''''Soleville'''' attīstītājs, ''''AFI Europe'''' biznesa attīstības vadītājs Arnis Kaņepe dēvē par ļoti perspektīvu un izdevīgu pilsētas iedzīvotājiem. ''''Pļavnieki Rīgas domes attīstības plānā līdz 2013. gadam piedzīvos būtiskus infrastruktūras uzlabojumus, kas pozitīvi ietekmēs ''''Soleville'''' un pārējos Pļavnieku iedzīvotājus,'''' skaidro A.Kaņepe, kā piemēru minot tramvaja līnijas izbūvi uz Pļavniekiem, kā arī jaunu vadošo ceļu izbūvi, kas būtiski mazinās sastrēgumus.

Svarīgākais
Uz augšu