Franču pavāri pārtikas festivālā Francijā pagatavojuši pasaulē lielāko tiramisu, kura tapšanā izmantoti spaiņiem olu, krēma, cukura un kakao.
Franču pavāri pagatavo pasaulē lielāko tiramisu (3)
1075,92 kilogramus milzīgais saldēdiens oficiāli reģistrēts Ginesa pasaules rekordu grāmatā.
12 pavāri piektdien līdz melnai naktij strādāja speciālā ledus laukumā, kas Vijerbānas pārtikas gadatirgus norises vietā tika uzbūvēts īpaši tiramisu gatavošanai, lai saglabātu to vēsumā.
Milzu tiramisu pagatavošanā tika izmantoti 300 kilogrami maskrapones siera, 60 kilogrami krējuma, 192 kilogrami cukura, 180 kilogrami cepumu, 4,8 kilogrami kakao pulvera un 12 kilogrami šokolādes.
Pavāri arī saputoja 72 kilogramus olu dzeltenumus un 108 kilogramus olu baltumus, kas tika iegūti no 4000 olām. Receptei izmantoti arī 120 litri ūdens, 9,12 litri kafijas un 18 litri vīna.
Franču pavāru gatavotais tiramisu, kas sadalīts gabalos un pārdots, lai iegūtu naudu labdarībai, atņēmis rekordu šveiciešu pavāriem, kuru veidotais deserts svēra 782,4 kilogramus.