Ar ko Latvija var lepoties? Izrādās, ka ir simtiem lietu, par kurām mēs, latvieši, varam būt īpaši lepni.
Par ko mēs, latvieši, esam lepni? (62)
Zigmārs Liepiņš, komponists: "Ja es, piemēram, atbraucu no ārzemēm, tad pirmais, ko es daru, ko es paprasu mājās, ir normāls latviešu biezpiens ar siļķi un rupjmaizi."
Eduards Skavenecs, SIA „ Krupis” īpašnieks: "Es vēl citreiz pārmetu Mārtiņam Rītiņam, ko viņš ņem visādus austrumu ēdienus, sliekas un krabjus, bet nēģi, kas tikai LV tiek audzēti, es gribētu, lai mēs to nēģi vairāk popularizētu."
Ēriks Dreibants, „Kaļķu vārtu” šefpavārs: "Mans mīļākais produkts ir kaņepju sviests, ko mēs arī ēdienos esam izmantojuši."
Latviešiem patiešām ir ar ko lepoties, un īpaši lepni varam būt par Latvijā ražotajām precēm. Santa Anča, izdevniecības „Žurnāls Santa” galvenā redaktore, māk sildīt ne tikai ar jāņos plūktām zālēm, bet arī ar reāliem darbiem. Četrus mēnešus akcijā „Sasildīsim Latviju” izdevniecības „Santa” žurnālos varēja iepazīties ar Latvijas ražotāju veikumu.
Akcijas mērķis – palīdzēt uzņēmējiem atgūt ticību saviem spēkiem. Santa Anča, izdevniecības „Žurnāls Santa” galvenā redaktore: "Lai viņi varētu noticēt, ka mēs izturēsim, lai cik grūti, mēs izturēsim.” Izdzīvot šajos grūtajos laikos mēs varam, tikai sniedzot sirds siltumu, atbalstot un palīdzot viens otram.