Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Nīderlande plāno atļaut geju pāriem adoptēt bērnus no ārvalstīm (13)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes tieslietu ministrs Pīts Hijns Doners ierosinājis likumprojektu ļaut geju pāriem adoptēt bērnus no ārvalstīm, kas noņems pēdējo juridisko ierobežojumu viena dzimuma pāriem, trešdien paziņoja Tieslietu ministrija.

Likumprojekts ir vēl jāapstiprina parlamentam, taču, tā kā likumdevēji jau pagājušajā gadā virzīja šādus priekšlikumus, tiek prognozēta tā apstiprināšana.

2001.gada aprīlī Nīderlande kļuva par pirmo pasaules valsti, kas atļāva precēties viena dzimuma pāriem.

Kad geju laulības legalizējošais likums stājās spēkā, vienīgā atšķirība starp geju pāriem un tradicionālajiem pāriem bija tāda, ka geju pāriem nebija iespējams adoptēt bērnus no ārvalstīm. Nīderlandiešu bērnus viņi drīkstēja adoptēt.

Tieslietu ministrija savā paziņojumā uzsvēra, ka pašreiz nav nevienas ārvalsts, kas ļautu bērnus adoptēt viena dzimuma pāriem. Tomēr daudzi geju pāri adoptējuši bērnus no ārvalstīm, izmantojot caurumu likumā, kas ļauj adoptēt bērnu vienam cilvēkam.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu