Rīgā sievieti spīdzina ar elektrības vadiem un mēģina noindēt (55)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā notikusi nežēlīga sievietes spīdzināšana. Ātrās palīdzības mediķi kaut ko tādu savā praksē nebija redzējuši un notikušo raksturo kā šokējošu. Ārstiem nācās sniegt palīdzību sievietei, kura bija spīdzināta ar elektrības vadiem un mēģināta noindēt ar ķīmiskām vielām. Mediķi sievieti nekavējoties aizveda uz slimnīcu, kur nācās pielikt lielas pūles viņas izārstēšanā. Spīdzinātāju, kurš izrādījās cietušās civilvīrs, policija notvēra, un viņš drīz stāsies tiesas priekšā.

13.februārī pulksten sešos vakarā ātrās palīdzības stacijas mediķi saņēma lūgumu palīdzēt kādai sievietei Matīsa ielā. Zvanīja cietušās Melānijas (vārds mainīts) draudzene, kura pat nespēja īsti izstāstīt, kas ir noticis.

Ierodoties negadījuma vietā, Rīgas ātrās palīdzības pieredzējušie mediķi ieraudzīja šokējošu ainu. "Sieviete bija spīdzināta, iespējams, ar elektrību, viņas mutē bija ielieta kaut kāda ķīmiska viela. Varēja redzēt, ka spīdzināšana notikusi ilgi. Viņas veselības stāvoklis bija nopietns," stāsta ārsti.

Mediķi Melāniju ar iespējamu diagnozi – saindēšanās, kā arī sekas pēc elektrības radīta šoka, steidzami nogādāja Gaiļezera slimnīcā. 34 gadus vecās sievietes veselības stāvoklis bija īpaši smags. Par notikušo uzzināja arī policisti. Pati Melānija nevarēja paskaidrot, kas īsti noticis, iespējams, šoka dēļ.

Cietusī slimnīcā pavadīja vismaz 20 dienas. Policisti tikmēr centās noskaidrot, kurš ar 34 gadus veco rīdzinieci varēja tik cietsirdīgi izrīkoties un kas Matīsa ielas dzīvoklī notika. Šobrīd prokuratūra pret iespējamo vainīgo ir sākusi kriminālvajāšanu un atklātībā ir nonākuši fakti, kurus izmeklēšanas laikā uzzinājuši policisti. Izrādās, ka naktī uz 13.februāri pie Melānijas ciemos atnācis civilvīrs. Viņš bijis piedzēries, un Melānija bailēs no vīrieša agresijas izsaukusi pašvaldības policistus.

Ierodoties pašvaldības policistiem, Melānija pieļāva milzīgu kļūdu. Viņa likumsargiem sacīja, ka dzīvoklī ir vīrietis, kuru meklē policisti, nevis stāstījusi par dzīvības briesmām, kas viņai draud. Policisti, pārbaudījuši Melānijas civilvīra personas datus, neko aizdomīgu neatklāja. Tikmēr Melānijas dzīvoklī jau brieda atriebības plāns par izsauktajiem policistiem.

Vīrietis sagrāba galda lampu, norāva tās vadu, bet galus atkailināja un iebāza sievietes mutē, pēc tam vadu pievienoja rozetei. Par laimi, elektrības drošinātājs neizturēja, un dzīvoklī sekundes laikā jau valdīja tumsa.

Tas vīrieti neatturēja, viņš, pieslēdzis elektrību, iesākto turpināja. Dīvainā kārtā sieviete elektrības triecienu izturēja, un tas varmāku, šķiet, neapmierināja. Viņš paņēma pudeli, tajā ielēja etiķi, veļas mīkstinātāju, kā arī alkoholu. Pudeles saturu vīrietis ielēja sievietei mutē, kā arī sāka viņu sist.

Tā kā Melānija izturēja arī šos uzbrukumus, vīrietis iesākto turpināja un lika viņai norīt bateriju. Pēc tam iereibušais civilvīrs paņēma vadus, kurus apmeta sievietei ap kaklu un sasēja rokas tā, lai cilpas, tās pakustinot, savilktos sievietei ap kaklu un viņa pati sevi nožņaugtu. Šādi sasieta, sieviete pavadīja visu nakti, kamēr varmāka piekusis gulēja. No rīta pamodies, vīrietis uz Melāniju paskatījies, viņa vēl bija dzīva, – un devies prom. Sasietai un dzīvības briesmās sievietei nācās pavadīt vēl ilgas stundas, līdz atnāca viņas draudzene, kas izsauca ātro palīdzību. Mediķi paguva ierasties laikā, lai spīdzinātās sievietes dzīvību glābtu.

"Es domāju, ka pieaugušai sievietei šāda situācija bija diezgan pazemojoša, un noteikti ir arī dusmas, kas mijas ar izmisumu. Tas ir briesmīgi, ka pieaugušie viens pret otru vēršas ar tādu vardarbību un sieviete nevar pretoties šādā situācijā," saka Sarmīte Villere, Rīgas ātrās palīdzības pārstāve.

Šobrīd cietusī atgūstas no psihiskā šoka, bet vīrietis ir apsūdzēts par slepkavības mēģinājumu vainu pastiprinošos apstākļos, kā arī sevišķu cietsirdību. Viņam par šādu nodarījumu draud pat mūža ieslodzījums.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu